Понастоящем БРИКС представлява коалиция от пет държави - Бразилия, Русия,

...
Понастоящем БРИКС представлява коалиция от пет държави - Бразилия, Русия,
Коментари Харесай

БРИКС: Защо е Новата банка за развитие и каква е нейната работа

Понастоящем БРИКС съставлява коалиция от пет страни - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - с обща цел за взаимно развиване.

През 2012 година, по време на Четвъртата среща на върха на БРИКС в Ню Делхи, Индия предложи основаването на нова многостранна банка за развиване, която да сплотява запаси за инфраструктурни планове и планове за стабилно развиване в границите на страните от групата “ “.

Това предложение се материализира на последвалата Пета среща на върха през 2013 година, което докара до основаването на Банката на БРИКС. Декларацията за основаването на НБР на БРИКС беше публично подписана на Шестата среща на върха на БРИКС на 15 юли 2014 година във Форталеза, Бразилия.

Основният претекст за основаването на Новата банка за развиване на БРИКС произтича от справедливата икономическа оценка на политиките на Международния валутен фонд и Световната банка. Дейността на тези институции не регистрира поредно позициите на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. За да се понижат опасенията на националните държавни управления и да се обезпечи заслужено посланичество, съобразителната концепция, препоръчана от индийските сътрудници, беше превърната в действителност.

Целите на Новата банка за развиване на БРИКС включват даване на заеми и вложения в поддръжка на обществени и частни планове в страните членки, съдействие с интернационалните и национални организации, подкрепяне на подготовката и осъществяването на инфраструктурни и капиталови планове, поддръжка на планове, включващи финансовите ползи на голям брой страни членки на БРИКС, както и основаване и ръководство на профилирани фондове, съобразени с общите цели на Новата банка за развиване.

Инициативите, подхванати за основаването и действието на организацията, основана от страните членки на БРИКС, съставляват градивен принос за развиването на интернационалните връзки. Засиленото съдействие и взаимопомощта ще станат по-достъпни с по-широко капиталово присъединяване от капитала на банката.

Подчертаването на основни аспекти от активността на банката дава цялостна визия за цялостния стопански пейзаж. Пряката връзка, изключително по финансови въпроси, въздейства позитивно върху общия декор на връзките и улеснява подобряването на взаимовръзките сред другите райони на света.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР