Помощта за Украйна трябва да е публична, смята Христо Гаджев

...
Помощта за Украйна трябва да е публична, смята Христо Гаджев
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска помощта за Украйна да е публична, опозицията не вярва на думите на Денков и Тагарев

Помощта за Украйна би трябвало да е обществена, счита Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС. От опозицията оповестиха, че не имат вяра на думите на Николай Денков и Тодор Тагарев. Премиерът и военният министър бяха изслушани в Народното събрание (НС) по искане на „ Българска социалистическа партия за България “ по отношение на визитата в Украйна и работната среща в Париж, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Според българското законодателство войски отвън територията на страната се изпращат единствено с решение на Народно събрание, ГЕРБ-СДС няма да поддържа изпращане на войски в Украйна, съобщи ръководителят на парламентарната комисия по защита Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС) в процедура на взимане на отношение след чуването на премиера и военния министър  в Народното събрание. Всичко останало, по думите му,  е подправена вест, която е тръгнала от срещата в Париж, създавайки ненужно напрежение в обществото и в Народно събрание. Заявлението, подписано в Украйна от двамата министър председатели, е в унисон с решенията на Народното събрание за военна помощ, няма нищо друго и съответно, акцентира депутатът.

 

По отношение на подписаното през октомври предходната година писмо за планове сред военните министерства на България и Украйна, Гаджев счита, че сме останали в областта на положителните планове. Използването на тематиката за пиар не е хубаво, тъй като Украйна има потребност от нашата поддръжка, Народно събрание е потвърдило, че може бързо да взема решения, само че желаеме те да се извършват в точния момент, а не с 6 месеца забавяне, това не е правилно, изключително за украинската страна, която чака нашата помощ, безапелационен е ръководителят на комисията по защита.

 

Той сложи на вниманието на премиера и проблем, обвързван с обезпечаване на пространства за съюзническите войски у нас. Бойната група на НАТО, ситуирана в Ново село, през лятото излиза на палатки, тъй като се бавим с проектирането и строителството на пространства за тях, изясни Христо Гаджев.

 

Станахме очевидци на извънредно трагични реплики, Денков дава обещание, че до момента в който е министър председател, няма да бъдат изпращани войски, разяснява ръководителят на ПГ на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. Но означи, че той ще е министър председател още няколко дни. А по-късно какво вършим, попита депутатът. Според Денков и Тагарев  българският народен интерес изисква да се оказва помощ на всяка нападната страна, на страна, част от чиято територия е окупирана, продължи Костадинов. Въпросът е по кое време ще наложим наказания на Съединени американски щати, които са окупирали част то територията на Сирия, по кое време ще наложим наказания на Израел за „ кървавата война, която води в Газа “, попита водачът на „ Възраждане “. Това, което сега се случва тук, е, че тези хора лъжат, съобщи Костадинов.  

 

По думите му „ в тази война ще бъдем включени поради хората, които обслужват непознати ползи “. 

 

От днешното чуване стана ясно, че в затворени кръгове се разискват тематики, които засягат ориста на цели народи, в тях България взе участие ефективно, а за резултатите научаване от непознати министър председатели,  съобщи и Атанас Зафиров от „ Българска социалистическа партия за България “. Как да ви имаме вяра, когато по този начин се оплитате в неистини, че ни давате всички учредения да считаме, че нещата, в които ни уверявате, просто няма да се случат, уточни той.  Изходът, съгласно левицата,  е един - оставка на това държавно управление и " прекъсване на последваща национална злополука ".

 

Като министър на защитата сте задължен да се изказвате тъкмо, с цел да не всявате суматоха, акцентира ръководителят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов. Вие министър-председател на коя страна сте, не би трябвало ли най-важното е да българската страна, войска и по отношение на нашите благоприятни условия да поддържаме друга страна, разяснява той. С вашите изказвания създавате суматоха в обществото, акцентира Йорданов. Интересно, добави той, след вашите изказвания дали неналичията в Българската войска стават все по-големи, дали има искащи да се запишат в нея. С вашите недомислени, некомпетентни медийни изказвания създавате суматоха в обществото, в това число и през днешния ден трябваше 5 пъти да ви зададат въпроса за позицията на държавното управление за изпращане на български войски в Украйна. Много е хубаво, че остават още 4-5 дни и се махате, приключи Тошко Йорданов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР