Помощникът на президента на Република Азербайджан Хикмат Хаджиев коментира по-рано

...
Помощникът на президента на Република Азербайджан Хикмат Хаджиев коментира по-рано
Коментари Харесай

Светкавична реакция от Азербайджан и Турция за сваления арменски Су-25

Помощникът на президента на Република Азербайджан Хикмат Хаджиев разяснява по-рано появилата се информация, че е свален аероплан Су-25 на военновъздушните сили на Армения.

Твърдението на Армения, че Су-25 е бил ударен от F-16, е изцяло погрешно. Още една евтина агитация от Армения. Силно бих им предложил да ревизират радарите си, в случай че имат такива. Нито един Су-25 не изхвърчал от територията на Армения. ", написа Хаджиев в персонални си Туитър акаунт.

Armenia's allegation that SU-25 was hit by F-16 is completely false. Yet another cheap piece of propoganda by Armenia. I would strongly recommend them to check their radars if they have any. Not a single SU-25 took off from the territory of Armenia.
— Hikmet Hajiyev (@HikmetHajiyev)
В същото време шефът по връзките на турското президентство Фахреттин Алтун също разяснява случая. "Твърдението на арменски виновен представител, че Турция е свалила арменски изтребител е "абсолютно погрешно ", съобщи той.
Вместо да прибягва до евтини пропагандни номера, Армения би трябвало да се изтегли от окупираните от нея територии, уточни Алтун.
Припомняме, че ескалацията на въоръжения спор в Нагорни Карабах се състоя на 27 септември. Азербайджан и Армения насочиха взаимни обвинявания за потребление на артилерия против цивилни.

По-късно и двете страни на спора започнаха да разгласяват видеозаписи за заличаване на оборудването между тях. Руското външно министерство и Държавната дума приканиха за неотложно преустановяване на огъня в района.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР