Помощник-треньорът в младежкия ни национален отбор - Ивайло Йорданов, сподели

...
Помощник-треньорът в младежкия ни национален отбор - Ивайло Йорданов, сподели
Коментари Харесай

Ивайло Йорданов: Целта е да създаваме играчи, които да отговорят адекватно на изискванията при мъжете

Помощник-треньорът в младежкия ни народен тим - Ивайло Йорданов, показа пред " Код Спорт " мнението си за българските гении. Един от героите от Съединени американски щати 94 разяснява и горещите тематики в родния футбол.

" Ние считаме да продължим в същия дух - да приготвяме млади играчи, които да бъдат в интерес на целия български футбол. Целта ни е да сътворяваме играчи, които да отговорят съответно на условията при мъжете.

Мога да подсигурявам, че България постоянно е раждала гении. Въпросът е до каква степен ще се развият. Последните две години играчите в младежкия народен бяха много положително качество. Надявам се, когато прескочат при мъжете, да покажат това, което демонстрираха при младежите.

Сякаш липсват дребни елементи. Децата би трябвало да се развиват от дребни, а тук нещо очевидно куца, нещо не доближава тези гении да покажат своите качества.

В огромните тимове никой не те чака. Аз не мога да разясня президентите и треньорите, това си е тяхна политика. Когато виждаш, че млад състезател има капацитет, просто го налагаш. Той може да ти донесе пари.

Всеки схваща от футбол и това е един от проблемите. Един път вечно би трябвало да се приключи това нещо. Хората се въздействат от мненията, тъй че това е огромен проблем.

Не може единствено с младежкия народен тим. Няма по какъв начин тези момчета, които до през вчерашния ден са били с младежите, в този момент да са при мъжете. Има разлика. Трябва да става поетапно.

Не беше елементарно преди. Като получиш повиквателна за който и да е народен тим, просто викаш " Ура! ". Аз като отидох в Спортинг, имаха предписание да играят единствено шестима чужденци в целия състав и четирима в групата, от които трима са бразилци, Краси Балъков и треньорът е бразилец.

Как се влиза в групата? Малко мъчно, в случай че не си непрекъснат и в случай че не го искаш. Ако не се доказваш на всяка подготовка, че си по-добър от локалните, просто нямаш късмет ", сподели Йорданов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР