Помощник треньорът на Сакраменто Джей Триано е в Гърция, за

...
Помощник треньорът на Сакраменто Джей Триано е в Гърция, за
Коментари Харесай

В НБА не губят надежда да имат Везенков

Помощник треньорът на Сакраменто Джей Триано е в Гърция, с цел да гледа срещите от Финалната осмица на шампионата за Купата на страната по баскетбол за мъже и по-специално баскетболиста на Олимпиакос Александър Везенков, чийто права за НБА се държат точно от Кингс.

Олимпиакос победи Арис на четвъртфиналите в конкуренцията в Ираклион, а на полуфиналите довечера ще излезе против Панатинайкос.

" Ние в Сакраменто държим правата на Везенков, само че не съм го гледал да играе онлайн, а в този момент с уикенда за Мача на звездите в НБА, имах опция да дойда тук и да го видя. Чувал съм какъв брой е добър. От управлението ще зависи дали да го вземем в НБА, а ще зависи и от Саша, който ще може да изрази мнението си, тъй като се сложи в отлична позиция ", разяснява Триано пред ERT.

27-годишният Везенков притегли вниманието на Кингс и преди сезона, само че реши да остане в Европа за петата си година с екипа на Олимпиакос.

" Той е много интелигентен състезател. Знае по кое време да подава и по кое време да стреля. Има от малко от всичко в себе си, образован баскетболист е и се вълнувам, че имах опция да го виждам ", добави канадският експерт във връзка българския национал.

Джей Триано сподели още, че е наясно с удължаването на контракта на Александър Везенков с гръцкия клуб, съгласно който играчът получава по-висока заплата в подмяна на по-висока откупна цена, в случай че той напусне в посока НБА.

" Чух за този факт. Именно управлението и Саша ще решат дружно кое е най-добре за него. Мога да го видя да пасва добре в нашия тим. Видях каква добра работа прави на терена ", увери Триано.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР