Помощник треньорът на националния тим на Турция по баскетбол Хакан

...
Помощник треньорът на националния тим на Турция по баскетбол Хакан
Коментари Харесай

Скандал в Тбилиси: Турция заплаши да напусне ЕвроБаскет след нападение срещу звездата на тима!

Помощник треньорът на националния отбор на Турция по баскетбол Хакан Демир разкри за скандални подиуми след дисквалификацията на Фуркан Коркмаз в четвъртата част на дуела с Грузия, а вицепрезидентът на Турската федерация по баскетбол Йомер Онан е заплашил, че страната ще напусне Европейското състезание в Тбилиси, в случай че домакините не обезпечат записи от охранителните камери.

По думите Демир на конференцията, след мача, се е стигнало до пердах сред Коркмаз и трима играчи на Грузия, плюс хора от защитата на залата откакто турският национал е бил нападнат от тях, когато бе изпратен към съблекалните.

„ Дойдохме тук да играем баскетбол, нищо повече от това и всичко би трябвало да е на терена, само че за жалост има огромен скандал отвън терена, а това не е хубаво за спорта. Това трябваше да е единствено баскетболен мач, само че не беше по този начин. Имаме още два мача тук. За страдание това, което се случи в коридорите и в съблекалнята не е добре да спорта. Ще проверим всички охранителни камери. Очаквахме повече гостолюбие и повече джентълменско държание. На терена имаше добър баскетбол, само че сме разочаровани от случилото се. Атмосферата беше доста добра и да, имаше напрежение на терена сред играчите. Но, когато те отиват в съблекалнята, трима от грузинския народен тим плюс защитата предизвикват пердах, което е неприемливо. Грузия победи и ги поздравяваме, само че това няма значение в този момент. Важното е това, което става в коридора и тази вест стигна до нашите играчи, по какъв начин наш играч е бил нападнат. А също и по какъв начин 22 секунди са били спестени в хода на дуела “, съобщи Хакан Демир след срещата с Грузия в „ Тбилиси Арена “ в неделя вечер.

" If the security camera footage don't come to us, We will leave this tournament. ” — Turkey Basketball Federation Vice-President

According to the Turkish National team, Furkan Korkmaz was the subject of an ATTACK in the locker room by Georgian players and police.
— ClutchPoints (@ClutchPointsApp)
Държавният отбор на Турция стачкува против резултата, защото 22 секунди са били изгубени от часовника, който демонстрира времето в мача, след конфликта сред Коркмаз и грузинския национал Дуда Санадзе, а изказването на Онан малко по-късно пред изданието Eurohoops, бе:

„ Докато Фуркан Коркмаз се е прибирал към съблекалнята със своя треньор, играчите на грузинския тим, които не са били в групата за мача (вероятно Торнике Шенгелия и Гога Битадзе), са го атакували в коридорите. Към офанзивата са се включили дисквалифицираният им състезател Дуда Санадзе, както и служители на реда. В края на мача 30 униформени се пробваха да ни атакуван. Сблъскахме се с полицията на Грузия. Обръщам се към ФИБА и всички публични лица на федерацията - не позволявайте на тези хора да си мислят, че сме глупави. Те би трябвало да ни дават видеозаписите от охранителните камери от коридора минута по минута, без да липсва каквото и да е от тях. Ако тези фрагменти не доближат до нас, ние ще напуснем шампионата “, гласи изявлението на Юмер Онан.

От лагера на Турция показват, че спречкването сред Коркмаз и Санадзе на терена и първото отсъдено нарушаване е при оставащи 4:48 минути в четвъртата част, а играта се възобновява при 4:26 минути светещи на таблото. Около 10 минути бяха нужни, с цел да бъде потушено напрежението в залата.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР