Помощ за противодействие на намесата на „външните сили“Китай е готов

...
Помощ за противодействие на намесата на „външните сили“Китай е готов
Коментари Харесай

Китай твърдо подкрепя Казахстан в поддържането на стабилност

Помощ за противопоставяне на намесата на „ външните сили “
Китай е подготвен да ускори съдействието в региона на правоприлагането и сигурността със прилежащ Казахстан. Предлагат помощ в опълчването на намесата на „ външни сили “, сподели китайският държавен консултант и външен министър Уан И по време на телефонен диалог с казахстанския вицепремиер и външен министър Мухтар Тлеуберди, съобщи Ройтерс.

Уанг акцентира, че преди три дни китайският президент Си Дзинпин изпрати устно обръщение до казахстанския президент Касим-Жомарт Токаев, като обществено изрази поддръжката си.

Това изцяло отразява развиването на високо равнище на непрекъснатото всеобхватно стратегическо партньорство Китай-Казахстан, сподели Уан, добавяйки, че то още един път потвърждава дълбокото другарство сред двете страни, които споделят благосъстояние и неволя в този сериозен миг.

След войната във Виетнам през 60-те години на 20-ти век Китай не изпраща войски в други страни, базирайки се на политиката си на невмешателство, с изключение на под знамето на Организация на обединените нации за поддържане на мира.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР