Помощ от Светия отец за връщането на депортираните украински деца

...
Помощ от Светия отец за връщането на депортираните украински деца
Коментари Харесай

Денис Шмигал поиска помощ от папата за връщането на украински деца от Русия

Помощ от Светия отец за връщането на депортираните украински деца в Русия изиска министър председателят на Украйна Денис Шмигал. Той имаше частна визита при папа Франциск във Ватикана. Шмигал е поканил папата да посети разкъсваната от войната Украйна.

 
Помолих Негово Светейшество (папата) да ни помогне да върнем вкъщи украинците и украинските деца, които са арестувани, задържани и незаконно депортирани в Русия. Освен това поканих Негово Светейшество персонално да посети Украйна.
Денис Шмигал – министър председател на Украйна

Шмигал повтори упованията на страната си, че чака покана да се причисли към НАТО.

 
Убеден съм, че присъединението на Украйна към НАТО ще бъде преимущество за Алианса. Разбира се, чакаме съответни решения на срещата във Вилнюс и от нашите сътрудници и се надяваме, че ще получим отговори на въпросите, когато Украйна стане член на НАТО.
Денис Шмигал – министър председател на Украйна

В сряда по време на двустранна конференция в Рим, отдадена на възобновяване на Украйна, министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба съобщи, че страната му " ще посрещне папата с отворени прегръдки ". " Украйна е с папата в името на мира. Нашата покана е постоянно в действие, той може да пристигна когато и да е ", сподели Кулеба.

Засега от Ватикана няма отговор дали папата има намерение да посети в скоро време Украйна.
При срещата си папата и украинският министър председател размениха дарове. Франциск подари на госта бронзова плоча с цвете, на което са гравирани думите „ мирът е нежно цвете “.

В подмяна Шмигал връчи на папата керамична статуетка на петел, оживял след бомбардировка край Киев и заобиколен от житни класове, и книга с фотографии от войната. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР