Помощ от държавата поискаха и комуникационните експерти заради кризата с

...
Помощ от държавата поискаха и комуникационните експерти заради кризата с
Коментари Харесай

И ПР експертите поискаха помощ от държавата

Помощ от страната желаеха и информационните специалисти поради рецесията с разпространяването на корононавируса. Българската асоциация на ПР организации е поискала от премиера Бойко Борисов браншът да бъде включен в листата на промишленостите, които имат право да получат поддръжка.

В писмото си специалистите изясняват, че информационната промишленост и събитийният бранш са едни от първите, наранени от разпространяването на Covid-19. „ Още преди да бъде оповестена изключителната конюнктура в страната, редица високобюджетни планувани събития, рекламни акции и други начинания бяха анулирани в отговор на рекомендациите на Националния действен щаб, Световната здравна организация и редица други апели ", пишат ПР-ите.

Малките събития са били преструктурирани, тъй че да се състоят. След оповестяване на изключителната конюнктура на 13 март т.г., са отпаднали всички събития, акции, начинания и други интензивности от страна на бизнесите.

На процедура информационната и рекламна промишленост сега е блокирана и изправена пред невъзможността да действа, допълват специалистите и изясняват, че това води след себе си големи финансови загуби и сериозен риск от редуциране на повече от 50% от наетите.

Секторът е с размер от към 50 млн. лева годишно и повече от 400 души наети на непрекъсната претовареност. Секторът също е част от изброените стопански действия, над които е наложена забрана/ лимитирани на активността в интервала на изключителното състояние и има право да получи поддръжка от страна на страната, с цел да успее да запази чиновниците си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР