Помните ли популярните преди няколко години меме-компании? Най-вероятно сте ги

...
Помните ли популярните преди няколко години меме-компании? Най-вероятно сте ги
Коментари Харесай

Ето как се разви новата сага с GameStop

Помните ли известните преди няколко години меме-компании? Най-вероятно сте ги позабравили. Е... това се промени през последните дни.

Какво се случи, с цел да излязат меме-компаниите от прахта още веднъж?

Най-просто казано - " ревящото коте " се завърна! Кийт Гил, чийто прогресивен разбор на търговеца на дребно на видеоигри GameStop в Reddit по време на пандемията сътвори народен феномен, направи първата си обява в обществените медии в услугата X от три години насам, в загадъчна обява, която имаше за цел да покаже, че обръща внимание.

" Боже мой, това е той, той в действителност се завърна ", сподели един консуматор на таблото за известия на GameStop на Reddit. " Да докараш инфаркт на едно куче от хеджфонд. Да направи милион маймуни безсънни. Това е индивидът... който не е котка ;-) "

Гил фамозно съобщи, че не е котка, в удостоверение пред Комитета по финансовите услуги на Камарата на представителите, който изследва дивата волатилност на акциите.
 След завръщането на именит вложител акциите на GameStop скочиха с над 30%
След завръщането на именит вложител акциите на GameStop скочиха с над 30%

Кийт Гил, прочут като " Roaring Kitty ", не беше коментирал нищо обществено от три години насам

Акциите на GameStop нарастнаха до $483 в бурните дни на 2021 година, както е разказано във кино лентата Dumb Money, само че изгубиха по-голямата част от привлекателността си на мемовете. И въпреки всичко акциите внезапно се покачиха през последния месец, покачвайки се в началото с съвсем 70% от най-ниските си стойности през април.
 Снимка 587669
Източник:

Акциите на GameStop стартираха покачването си от равнища при 20 $ за акция. Последва повишаване до най-високи равнища от 54 $, единствено, с цел да се върнат да се търгуват още веднъж при равнища от към 20 $ за акция на 17-ти май.

Както предишния път, наподобява, че вложителите залагат против тези, които съкратяват акциите. Краткият % на акциите в обращение (скъсените акции) на GameStop бе 21%, съгласно S&P Capital IQ, макар че още веднъж това е много под 140% в пика си през 2021 година

GameStop записва най-хубавото си показване на облага на акция от три години през четвъртото си фискално тримесечие, завършващо на 3 февруари, само че не организира конферентен диалог, с цел да ги разиска.

Анализаторите чакат GameStop да записва действен марж от малко над 2% през тази фискална година при спад на продажбите от 4%. FactSet споделя, че има единствено трима анализатори, които покриват акциите.

Компанията, която ръководи 2915 магазина в Съединени американски щати. и 1254 в чужбина, се стреми да преразгледа бизнеса си и да се трансформира във " водеща дестинация за игри и развлекателни артикули ", конкурирайки се с Walmart, Target и Best Buy.

Какво върна акциите към земята?

Две са нещата, които върнаха книжата на GameStop още веднъж на земята. На първо място - фактът, че институционалните вложители към този момент са " гледали този филм " и са надалеч по-подготвени за това, което може да се случи. И на второ място - решението на компанията да се възползва от високите цени на акциите си и да набере спомагателен капитал.

Акциите на GameStop (GME) потънаха с цели 30% на 17-ти май, откакто компанията подаде заявление за продажба на 45 милиона нови елементарни акции и разгласява предварителни финансови резултати, които разкриха, че продажбите са спаднали внезапно по отношение на миналата година през последното тримесечие.

Операторът на видеоигри съобщи, че чака продажбите да бъдат в диапазона от 872 милиона $ до 892 милиона $ през първото фискално тримесечие, спад от 1,24 милиарда $ през същия интервал на миналата година. Уолстрийт очакваше доходи от малко над 1 милиард $ за тримесечието, съгласно данни на Bloomberg.

Със спада в петък акциите към този момент са под равнището, на което отвориха в понеделник сутринта след повторното появяване на Кийт Гил, през уикенда.

Въздействието на Гил за GameStop разпали ралито на акциите на мемовете през 2021 година и акциите се удвоиха до вторник сутринта.

" Не виждам нищо в предварителното известие, което да ми споделя, че бизнесът се обръща ", сподели ръководещият шеф на Wedbush Майкъл Пачтър пред Yahoo Finance. " Но най-малко ще съберат задоволително пари, с цел да устоят още три или четири години, в случай че в действителност продължат да се провалят и се опитат да намерят нова тактика. "

В своята декларация компанията отбелязва, че нейните акции са били обект на " рискови съмнения на цените ", несвързани с основите на бизнеса от януари 2021 година, когато ралито на акциите на мемовете за първи път стартира.

GameStop добави, че вложителите, които купуват нейните акции, " може да изгубят забележителна част от вложенията си ", в случай че цената продължи да пада.

Заявлението за продажба на елементарни акции последва смесено предложение на скъпи бумаги, подадено по-рано предходната седмица, което разреши на компанията да издава елементарни акции, привилегировани акции и други скъпи бумаги.
 GameStop добави NFT карти за търговия във виртуални игри
GameStop добави NFT карти за търговия във виртуални игри

С незаменяемите токени играчите ще могат да закупят валутата на играта

Ходът на GameStop да продаде акции е в сходство със известието от сътрудника AMC Entertainment (AMC). В понеделник закъсалата киноверига набра 250 милиона $ " нов личен капитал " посредством продажбата на 72,5 милиона акции, съгласно подаване към SEC.

Акциите на AMC също се разпродадоха след оповестяването му. След като се увеличи с повече от 200% в своя пик, AMC към този момент завоюва към 50% през последната седмица.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР