Помните ли онова горещо протестно лято на 2020 година? Не?

...
Помните ли онова горещо протестно лято на 2020 година? Не?
Коментари Харесай

Хайде сега да си спомним

Помните ли това горещо протестно лято на 2020 година? Не? Точно в този момент е време да си го спомните.

Тогава основният прокурор Иван Гешев подреди обиск в постройката на президентството. Той подпали улични митинги за " смяна ". Юристи на вятъра обясняваха, че обвинените в престъпления президентски съветници и постройката, в която работят, нямат имунитет за разлика от държавния глава, т.е., официално видяно, в дейностите на прокуратурата нямаше нищо нелегално. Но кой ти слушаше? Рейдът се оказа политически взривяващ. 

Президентът Румен Радев излезе на жълтите павета пред претърсената си постройка, подвигна пестник и викна: " Мутри вън! " Той направи нещо, което никой различен не беше съумял преди него - да сплоти, несъмнено, употребявайки дадения му от Гешев мотив, разнородните и разпокъсани " леви " и " десни " опозиции на дотегналото към този момент 10-годишно ръководство на ГЕРБ и водача му Бойко Борисов. 

Въпреки справедливите претенции, изключително за битката с корупцията, тогава ми се видя нечисто това гушване сред така наречен " градска десница " и издигнатия от някогашните комунисти президент с емблематичното му изявление, че " Крим е съветски ". И написах следния статус във Facebook: 

" След днешното изказване нямам никакви подозрения: Главният проблем на България е Румен Радев. Държавен глава, който разделя народа, тика страната към спор и зове улицата да смъкна законно определено държавно управление. При това има наглостта да желае Европа да поддържа настояването му. Ще получи тъкмо противоположното. Коментарът за прокурорски рекет е явно неуважение на разделянето на управляващите, което плаче за правни последици и е явно стимулирано от следствията против президентски съветници. За мене няма към този момент никакво подозрение - корените на всичко това са в Москва. Полезните идиоти оказват помощ на Радев да работи срещу европейския интерес на България ".

 Тези няколко реда отприщиха вихър от гневни мнения (над 200). Ще изтъквам единствено някои от тях, само че читателите могат да вкусят цялата мощ на националния яд в линка по-долу. 

Evgenii Dainov

Желев, напряко ставай основен секретар на ГЕРБ и ни избави от себе си, става ли?

Evgenii Dainov

лукавец

Daniela Doneva 

Да станеш за срам на дърти години е доста, доста тъпо. Съжалявам ви......

Владимир Куцаров

Още един трол.Каква ти е надницата бе Желев?Де го видя неуважение разделянето на управляващите,когато Говедото от Банкя ги въплъщава всичките имайки България за бащиния.

Силвен Стоименов

Ще ти отворя главата до шията курво мръсна ЗА ТЕБ И ДЕЦАТА ТИ САМО СМЪРТ

Nikolay Georgiev

Желев, е следващия обърнал палачинката - като Тодоров, Сачева, Биков и още една камарила, която стана обслужващ личен състав.

Valeri Tsenkov

Весо,протестът публично бе подсилен от US Embassy, а Руското не е споделило дума. Щом Вашингтон мисли като Радев, нещо логиката ти издиша.

Plamen Velchev

Аман от писарушки- мисирки.

Ivailo Danailov

Мале леле... Какво ти става?!?

Boyka Bashlieva

Ти съществено ли мислиш това, което си го написал

Vlado Donchev

Много жалко, чак герберско. Това е опорка почтена за Харизанов.

Ognjan Dechev

Хааа...Много комфортно служите на статуквото и олигархията..А кражбите и корупцията при Радев ли са или при ГЕРБ и Доган..



И до ден сегашен мисля, както мислех тогава. Но за изтеклото време критиците ми се обърнаха на 180 градуса и през днешния ден някои от тях даже желаят отстраняването на Радев от служба. Легитимно право на всеки е да поумнява и да се развива, което допуска и смяна на мнението. Затова няма да ги нарека с имената, с които те ме нарекоха тогава. Не ги считам нито за " подлеци ", нито за " мисирки ", а просто за хора в развой на развиване или за разрастващи се хора.

Не съм фен на тайните теории, заради което няма да настоявам, че нейде надалеч, в тъмни стаи тъмни хора са написали мрачен проект " Д ", т.е. за дестабилизация на България.

Привърженик съм обаче на обстоятелствата и виждам всички детайли на дестабилизацията на страната през миналите две години и недостатък от този момент. Важно е да отбележа, че тези детайли се надблюдават на фона на най-голямата война в Европа след Втората международна, на най-острото опълчване сред Русия и Запада и на съвсем десетилетие дейни хибридни старания от страна на Москва да разрушава единството в трансатлантическата общественост.

За какви детайли приказвам?

България беше непримиримо разграничена както през 90-те години до степен пет поредни Народното събрание да не могат да сформират държавно управление. Такъв блокаж даже в годините на най-остро посткомунистическо опълчване не е имало. През това време страната ръководи служебно президент, който приказва като рупор на Кремъл и употребява всяка опция да се съпротивлява на съюзите, в които страната ни официално членува - Европейски Съюз и НАТО.

Дискредитирана беше имунната система на обществото - правосъдната система, " ръчната спирачка " на хаоса, на политическия произвол и на външната интервенция. Целият напор за " правосъдна промяна " роди мишка. Декларираната основна цел на смяната - да бъде заменен основният прокурор - остава непостигната. Смешно е - Иван Гешев към този момент самичък надвива над коалиция от четири партии ( " Продължаваме промяната " плюс три в обединяването " Демократична България " ). Ако вземе, че самичък падне от поста си, без да желае, или в случай че въпреки всичко бъде заменен, има заплаха тези четири партии да изгубят половината от повода да съществуват. Другата половина към този момент я изгубиха - вместо за изхвърлят Бойко Борисов от политиката, през днешния ден са принудени да договарят с него. И да се вършат, че не са го арестували. А той - че им е дал прошка нелепостта и несръчността.

Осуетено беше влизането на България в еврозоната, което е колкото икономическа, толкоз и политическа стъпка, защото означава присъединение на страната към ядрото на Европейски Съюз, излизане от периферията му, която пък е основната цел на дестабилизиращите външни въздействия.

Пропуснати бяха серия благоприятни условия за превъоръжаване на въоръжените сили по стандартите на НАТО и създаване на тяхната съгласуемост с тези на съдружниците, която сега е нулева. Такива благоприятни условия създаваха и не престават да основават построените от Съединени американски щати и Европейски Съюз механизми за оказване на военна помощ на Украйна. Като резултат тя, кандидатката за участие в западния защитителен съюз, е по-натовски въоръжена от членката България, която настойчиво стиска руските си железа.

Изчезна финансовата дисциплинираност. За изтеклото от това лято време държавните управления от ден на ден харчат, но не за вложения. Така не е харчено от Виденово време. 

Може би най-важният детайл на дестабилизацията е загубата на националното единодушие за неща, които подсигуряваха европейския път на страната. Да се приказва за излизането от нейните съюзи към този момент не е табу даже в публичните медии, които данъкоплатците финансират. Страхуваме се от нови предварителни избори, тъй като субектът на това говорене може да се окаже втора политическа мощ. Говорители на реставрацията е имало и преди, само че те почти постоянно са били в периферията на българската политика. Днес са в сърцето ѝ и стават все по-силни. Поне към този момент.

Истина е, че голямото болшинство от избирателите подкрепя евроатлантическата принадлежност на България, само че то е парализирано от вътрешната си омраза, разпалена точно в това протестно лято на 2020 година. Сега разбираме ли какво направи то? Направи по този начин, че българското болшинство по стратегически национални въпроси да няма значение. Подари властта, микрофоните и камерите на малцинствените представители на Москва в София.

И това стана с активното и ентусиазирано участие на номиналните евроатлантици от така наречен " демократична градска общественост ". На тези, които в това протестно лято ме псуваха и проклинаха. Днес идва и тяхната сметка и ги предизвестявам, че ще заплащат. Така, както преди това лято бях предизвестил Борисов.

Да теглим чертата. След две и недостатък години напъни за " смяна " България е политически разграничена и парализирана, финансово дестабилизирана, неспособна да се ръководи като парламентарна република, неспособна да подсигурява законовия ред и националната си сигурност, дезориентирана и неуверена във външната си политика. Не споделям, че всичко това е проект " Д ", само че запитвам: Кому е преференциално? И #КОЙ му го сервира на тепсия?

Намеренията на " смяната " може да са били благородни, само че резултатите са плачевни. Затова ГЕРБ си върна политическата самодейност, стартира да излиза от изолираност и последователно да си връща доверието на публиката. Преди две години и половина хората бяха изтощени от Бойко Борисов. Днес наподобяват още по-уморени от тези, който пристигнаха да  го смъкват. 

Защо написах всичко това? Заради младежите, които излязоха тогава на улицата с чисти планове и с откровена религия в водачите си с харвардски дипломи. Нещо не се приказва за тези дипломи в последно време. 

Мили деца, тогава полицията би вас, а не тези, които ви излъгаха да излезете на жълтите павета. Тях в никакъв случай не ги бият. Надявам се да сте научили урока си. Ядохте палките и не получихте нищо от това, което ви обещаваха. А, току-виж, сте получили и тъкмо противоположното. 

Политиката е като храната - правиш я от това, което имаш, а не от това, което искаш. И въпреки всичко, без фантазии никаква свястна политика не може  да се направи. Казвам ви го като към този момент остарял човек.

П.П.: И да знаете, че всички полиции по света бият. Някои - доста по-злобно от българската. Виждал съм го с очите си.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР