Помислете сериозно за отговорите си на тези въпроси и ще

...
Помислете сериозно за отговорите си на тези въпроси и ще
Коментари Харесай

Искате да купите EV? 3 въпроса, на които трябва да отговорите, преди да го направите

Помислете съществено за отговорите си на тези въпроси и ще бъдете на верния път към притежаването на електрически автомобил /EV/. Покупката на електрическа кола крие някои неравности при подготовката й, само че те могат да бъдат изгладени. Задайте си следните въпроси, преди да купите първото си EV, и ще имате по-голям късмет да се сдобиете с кола, която дава отговор на вашите привички за шофиране и понижава болките в процеса, които разочароват доста нови водачи на EV.

1. Къде ще зареждате?
Опитните притежатели на електрически автомобили ще ви кажат, че няма такова нещо като безпокойствие за пробег. Съвременните електрически коли преценят тъкмо какъв пробег ви остава, заличавайки всяко подозрение дали ще стигнете до вашата дестинация. Ако водачите изпитват някакво безпокойствие, то нормално е към намирането на бързи и надеждни варианти за зареждане. Тъй като ще правите по-голямата част от зареждането си, където шофирате, би трябвало да сте сигурни, че имате проект къде, по кое време и по какъв начин ще зареждате на място. За множеството водачи на електрически автомобили по-голямата част от зареждането се случва вкъщи. Притежаването на EV е доста по-лесно, когато имате достъп до 220-волтово зареждане (известно още като зареждане от равнище 2) вкъщи или на работното място. Тези станции могат да заредят изцяло множеството електрически автомобили за към 10 до 12 часа. Закупуването на станция за зареждане на EV ще добави много пари към тази цена, макар че някои EV идват с 220-волтово съоръжение за зареждане, включено в покупката. Ако планирате главно да презареждате посредством публични станции за зареждане, ще желаете да проучите къде ще зареждате и да разберете какъв брой време ще отнеме, с цел да го извършите. Уебсайт и мобилно приложение на от вида Plugshare е превъзходен инструмент за намиране на станции за зареждане, а потребителските мнения могат да ви подскажат кои устройства са по-надеждни от други. Най-мощните публични станции (известни също като станции за бързо зареждане с непрекъснат ток или станции от равнище 3) могат да заредят някои електрически автомобили от 10 до 80 % за по-малко от 30 минути, само че постоянно ще плащате почти тройно повече от това, което бихте платили за електричество вкъщи, което изтрива едно от най-големите спестявания на разноски при шофиране на EV спрямо автомобил с ДВГ. Много производители на коли предлагат спестовно потребление на бързо зареждане, защото то може да понижи живота на батерията на автомобила. Можете да намерите по-бавно зареждане от равнище 2 в търговски центрове, автокъщи и публични паркинги. Много от тях са безвъзмездни или доста по-евтини от DC бързите зарядни устройства, само че разчитането на тези станции може да изисква намиране на различен превоз, до момента в който оставяте колата си паркирана с часове.

2. От какъв пробег в действителност имате потребност?
Това е класическият проблем от EV с прекомерно дребен пробег ще бъдете разочаровани от това какъв брой постоянно би трябвало да зареждате. За EV с прекомерно огромен пробег ще платите за повече кола, в сравнение с в действителност имате потребност, защото батерията е най-скъпата част от батерийно-електрическо задвижване. Как да намерите EV с точния пробег за вас? Започнете, като си помислите за най-дългия си ден на шофиране през типичната седмица. Сега удвоете това число. Това е вашата насочна точка. Имате 120 км пробег отиване и връщане? Автомобил с формален пробег от най-малко 240 км по EPA подсигурява, че ще имате задоволително буфер, с цел да прекарате деня си на пътя, без да се притеснявате какъв брой пробег ви остава. Има причина да ви предложим да закупите EV с повече пробег, в сравнение с смятате, че ще ви би трябвало. Официалният пробег на електрическия автомобил се основава на лабораторни проби, които имитират композиция от градско и шофиране по автомагистрала. Постигането на това число в действителния свят обаче постоянно е невероятно, защото пробегът на електрическия автомобил понижава при високи непрекъснати скорости на автомагистрала, нападателно ускоряване и прекъсване, промени в надморската височина или рискови температури. Може да желаете повече обсег, в случай че планирате постоянно да предприемате дълги пътувания с вашия електромобил. Възможно е да прекосите страната или да пътувате сред всеки два огромни града през днешния ден, като употребявате станциите за бързо зареждане по автомагистрали, макар че за множеството водачи има практическо ограничаване до каква степен бихте желали да карате EV въз основа на това какъв брой време лишава зареждането. Откриваме, че едно прекъсване за зареждане по средата на дълго шофиране е освежаващо, само че няколко прекъсвания за зареждане за един ден могат да се окажат досадни. Колко км е най-дългото пътешестване, което планирате да предприемете с вашето EV? Вземете това число и разделете на 1,4, в случай че желаете да извършите едно прекъсване за зареждане. (520 км, разграничени на 1,4 допуска, че EV с минимум 450 км пробег ще измине удобно пътуването.) Желаете ли да извършите две спирки по пътя до вашата дестинация? Можете да разделите дистанцията на пътуването си на 2 за приблизителна оценка на това какъв брой обсег ви е нужен. Ако това е прекалено много математика, има различен метод да видите образно по какъв начин EV ще се впише във вашите пътувания. Посетете да вземем за пример A Better Route Planner или изтеглете мобилното приложение, изберете електрическия автомобил, който обмисляте, и въведете началната точка и дестинацията за пътешестване на дълги дистанции, което възнамерявате да предприемете с вашия електрически автомобил. ABRP работи сходно на Гугъл Maps, само че дава детайлности къде би трябвало да спрете, с цел да заредите и за какъв брой време. Ако препоръчаният маршрут наподобява прекомерно тежък, повторете процеса, като употребявате транспортно средство с по-голям пробег.

3.Колко толерантен сте?
Някои електрически автомобили се зареждат по-бързо от други и разликата може да има измеримо влияние върху това какъв брой време колата е включена в контакт. Това важи както за зареждане от равнище 2, по този начин и за бързо зареждане с непрекъснат ток от равнище 3, макар че последното е по-вероятно да има значение за множеството водачи на електрически автомобили. Ако можете да зареждате в офиса или дома си и няма да карате своя EV при дълги пътувания, скоростта на зареждане не би трябвало да бъде значителен проблем. Но в случай че планирате да пътувате с вашия EV, може да желаете да поставите бърза скорост на зареждане в листата си за извършване на покупки. Днешните най-бързо зареждащи се електрически коли могат да се зареждат със скорост до 350 кВт и вследствие на това някои от тях могат да прибавят повече от 300 км пробег за по-малко от 20 минути. Много модели доближават най-много към 150 кВт и се нуждаят от 30 до 60 минути, с цел да реализиран същия индикатор. Скоростта на всяко зареждане също се дефинира от наличната мощ на зарядната станция. Например, транспортно средство, способно да зарежда с 350 кВт, ще бъде лимитирано до част от същинския си капацитет, когато е включено в зарядна станция с мощ 150 кВт.

4.Готови ли сте към този момент да закупите EV?
Да, тъкмо по този начин, има и четвърти въпрос. Все отново не би трябвало да мислите прекалено много, с цел да отговорите на този въпрос. Ако сте стигнали дотук, вие сте въоръжени със знанията, нужни, с цел да вземете осведомено решение за това какво EV ще отговори на вашите потребности и по какъв начин ще заредите това транспортно средство по метод, който дава отговор на вашите потребности и опит.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР