Помагали сме при бедствия и аварии, но днес ситуацията е

...
Помагали сме при бедствия и аварии, но днес ситуацията е
Коментари Харесай

Всеки за всички“: Професия доброволец във Варна

„ Помагали сме при бедствия и повреди, само че през днешния ден обстановката е друга, тъй като врагът е незабележим. Не ме е боязън от болест, тъй като съблюдавам разпоредбите - нося ръкавици, маски и очила. Всички момчета и девойки работят доста безрезервно, за което им благодаря. Мотивирани сме, мобилизирани сме, подготвени сме за новото предизвикателство “. Това споделя Руси Русев, началник на Доброволно формирование - Варна, към общината. Той е инженер, включва се във формированието в края на 2013 година, взел участие е в акции по време на наводнението в Аспарухово, ликвидирането на огромните пожари в Каменар и във Виница. Днес той и неговите сътрудници оказват помощ на самотни възрастни хора и хора с увреждания. Контактът става посредством оповестения незабавен телефон от Община Варна.

" Пазаруваме артикули, купуваме медикаменти от аптеката, в това число и с рецептурна брошура. Отчитаме касовите бележки и парите. Последният път даже заредихме газова бутилка. Хората са доста признателни и споделят, че ще ни се обадят отново. Това ни е задоволително “, споделя Русев. Засега обслужват по три-четири адрес дневно, само че са подготвени да поемат още.

В акцията за подкрепяне на възрастните хора от състава на доброволното формирование към общината вземат участие Десислава Бадинова, Денислав Попов, Дамян Николов, Християн Витанов, Георги Георгиев и Стойчо Стойчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР