Ползвате ли климатик вкъщи? Обичате ли да гледате телевизия докато

...
Ползвате ли климатик вкъщи? Обичате ли да гледате телевизия докато
Коментари Харесай

Страничните ефекти на климатика върху здравето ни


Ползвате ли климатик у дома? Обичате ли да гледате телевизия до момента в който устройството работи против вас? Оказва се, че колкото и удобен електроуред да бъде за доста семейства, той климатикът вреди на здравето.

Алергии, синузит, дехидратация на организма, инфекции, са част от проблемите, които можем да получим поради тази техника. Нека да разгледаме най-сериозните вреди, за които някои хора не са наясно.

Дехидратация

По-високата температура в пространствата, които са климатизирани, може да аргументи дехидратация на организма. Климатикът изсмуква прекомерно доста влага от стаята, в случай че не е комплициран на вярната стратегия. Не единствено лятото, а и през зимата, би трябвало да държим някакъв съд с вода в стаята с климатика, с цел да не се изсушава въздуха.

Главоболие и мигрена

Друг непряк резултат на климатизираните пространства , изключително в случай че те не се проветряват задоволително, е главоболието. Ако въздухът е застоял и климатикът продължава да работи с часове, в един миг ще усетим неприятната болежка в слепоочието . Тя е обвързвана и с неналичието на вода в организма.

Дихателни проблеми

Респираторните болести на горните дихателни пътища стартират да се появяват повече при хора, които прекарват доста време тук-там, които са климатизирани, в сравнение с при останалите, които не употребяват такава техника. Според едно изследване, 28% от участниците, които са били в климатизирани здания са имали ринити, спрямо едвам 5% на хората, обитаващи естествено вентилирани здания. Около 35% от хората в климатизираните пространства са имали задръстване на носа против единствено 9% на тези в здания, които са имали естествена вентилация.

Летаргия

Климатикът вкъщи или на работното място има за цел да стопли или охлади пространствата, само че фактически има противоположен резултат върху здравето. Изследванията демонстрират, че хората в климатизираните здания се оплакват повече от изнемощялост, инертност,

забавени реакции и други. С други думи, в случай че ни мързи да работим, то виновността не е в нас, а в климатиците.

Суха кожа

Прекомерното потребление на климатик може да докара до сърбеж и суха кожа . Те се дължат на по този начин наречения синдром на болните здания. В взаимозависимост от климатика, който се употребява в офисите, метода на проветряване или изобщо неналичието на чист въздух , можем да получим освен проблеми с кожата, а и посочените нагоре неразположения. Понякога сърбежът, кашлицата и дразненето в гърлото изчезват незабавно откакто напуснем офиса, а в другия случай ни са нужни дни и седмици, да се почувстваме по-добре.

Свързани публикации.. Колко рискови са ароматизаторите за кола? 0 Слабата осветеност в офисите ни предизвиква оглупяване 0 Колко рискови са ароматните пръчици? 0

Астма и алергии

Един от най-големите странични резултати на климатика е утежняване на астмата и алергията. Някои хора са по-чуствителни към финните прахови частици, а климатикът завърта въздуха в пространствата и нервира дихателните пътища. Ако не го почистваме и поддържаме вярно, във филтрите му се задържат разнообразни бактерии , които водят до алергии и астма.

За предпочитане е да почистваме климатика най-малко на 3 месеца, като се доверим на професионални услуги.

Съхнещи очи

Въздухът в климатизираните пространства може да докара до по този начин наречените "съхнещи очи ", при които има парене и раздразнение. При някои даже може да има сълзене, в случай че стартираме да ги търкаме и в допълнение възпалим окото.

П

о-правилно е на всеки 1 час да стопираме климатиика за малко и проветряваме, с цел да има повече О2 в помещението .

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР