Ползването на розова сол е важна част от съвременното течение

...
Ползването на розова сол е важна част от съвременното течение
Коментари Харесай

С какво розовата сол е по-полезна от бялата?


Ползването на розова сол е значима част от актуалното течение за поддържане на непосредствен контакт с природата и прилагане на естествени и

био артикули . Тази наклонност се поддържа от редица изследвания, които потвърждават удобния резултат на розовата сол и доста по-слабите й отрицателни резултати върху здравето спрямо бялата сол.

Розовата сол дължи приятното си оцветяване и потребните си деяние на характерния си минерален състав . Добре е да се знае, че не самот.нар.

хималайска сол има естествено розов цвят. Розова сол се добива в доста региони на света, като на местата, където залежите са по-голями, даже има построени лечебни заведения и санаториуми за потребление потребните свойства на розовата сол напряко на място – в самите мини, където тя се добива.

Здравословните изгоди от розовата сол са обект на специфична просвета – халотерапия , методите на която се ползват всеобщо в последните години с популяризирането на така наречен солни стаи . Клиничните изследвания демонстрират, че използването на розова сол носи необятна гама от удобни резултати.

Позитивен резултат върху метаболизма и храносмилането
Основният способ за достъп до удобното деяние на розовата сол е посредством вътрешният й банкет като сурогат на бялата сол на трапезата. Богатият й минерален състав подкрепя поддържането на електролитния баланс на тялото. Точно балансиращата роля е главното преимущество, извисяващо розовата над бялата сол. Счита се, че този й резултат е налице в това число и във връзка с кръвното налягане – област, в която бялата трапезна сол има потвърдено отрицателен резултат. Хармонизиращото деяние на розовата сол е налице и във връзка с алкално-киселинния баланс на тялото, значим за естественото храносмилане, усвояването на потребните субстанции от храната и извеждането на токсините от тялото.

Свързани публикации.. Помагат ли в действителност лампите с хималайска сол? 0 Гаргара със солена вода при възпалено гърло 0 Морска сол за здрава коса, кожа и нокти 0

Солена баня
Розовата сол демонстрира удобни резултати освен посредством вътрешен банкет, само че и посредством външно използване. Вана с розова сол оказва помощ за формиране на предпазен минерален пласт върху кожата, който задържа влагата в нея и я защищава от прекалено пресушаване. Освен това на база на осмозата солената вода ще извлече токсините , насъбрани в кожата и ще разреши на тяхно място тя да си набави потребни минерали и микроелементи. Счита се, че ваната с розова сол задейства регулаторните и саморегенериращи механизми на тялото.

Естествен обезвреждащ сътрудник
Лампи с кристали от розова сол се употребяват в семейството за филтриране на въздуха у дома. Счита се, че йоните, отделени при нагряване на солните кристали, обезвреждат радиационния декор, пречистват въдуха и може да ускорят възстановителните процеси в кожните кафези, подпомагайки енергийния им баланс.

Чисто физическите изгоди от розовата сол се допълват и с прочувствени и духовни такива. Затова тя се употребява и в необятен набор от релаксиращи процедури и такива от сферата на различната медицина.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР