Ползите за здравето от физическата активност са известни от доста

...
Ползите за здравето от физическата активност са известни от доста
Коментари Харесай

Учените откриха лесен начин за подобряване на зрението

Ползите за здравето от физическата интензивност са известни от много време. Сега учените откриха още една причина да започнете да спортувате. Оказва се, че даже най-простото упражнение може да предотврати загубата на зрение.

Проучване на откриватели от Медицинския факултет на Университета на Вирджиния откри, че тренировките в действителност понижават необичайния напредък на кръвоносните съдове в очите на лабораторните мишки с до 45%. Както обясниха специалистите, необикновеният съдов напредък предизвиква недъгавост на макулата и други очни болести.
Защо е важо да упражняваме всеки ден?
Изключително значимо е да упражняваме всеки ден. Това ни носи доста позитиви, които ще разгледаме в идващите редове. След като прочетете...

„ Въпросът дали здравословният метод на живот може да забави или предотврати развиването на недъгавост на макулата е съществувал отдавна. Товае първият път, когато се дават безапелационни лабораторни доказателства “, счита UVA Брадли Гелфанд.

В същото време той акцентира, че тренировките не би трябвало да са интензивни или с огромни натоварвания. По-специално, мишките, изследвани по време на опита, просто тичали по колелото с разнообразни скорости.

" Докато мишките имаха колело и тичаха по него, имаше изгода. И те го получиха при ниски равнища на физическа интензивност ", прибавя Гелфанд.

В момента учените не знаят по какъв начин тъкмо упражненията оказват помощ за възстановяване на зрението. Смята се, че всичко е обвързвано с нараснал кръвен поток, който се форсира по време на спортната активност. Това, от своя страна, може да бъде един от факторите, които оказват помощ за попречване на пролиферацията на кръвоносните съдове. Според Гелфанд, откривателите възнамеряват да продължат да учат това изобретение, с цел да създадат дефинитивни изводи за изгодите от упражненията за здравето на човешкото око.
Най-добрите тренировки
Хората със затлъстяване или с наднормено тегло би трябвало да се срещнат с правилата на безвредно и дейно образование, преди да упражняват...

За хората със едва зрение, като предписание, има медицински ограничавания за спорт и физическа интензивност. Въпреки това, има няколко спорта, които се смятат за потребни за здравето на очите. За тях приказва ръководителят на отделението по офталмология в болница Боткин, претендент на медицинските науки и лекар от най-висока категория Елдар Салихов.

За да се усъвършенства зрението, лекарите поучават да се занимавате с такива спортове, при които е належащо да следите бързо движещи се обекти. Такива спортове могат да бъдат тенис на маса, тенис на корт или бадминтон.

Спортуването може да помогне за поддържане на положително зрение, защото физическата интензивност усъвършенства притока на кръв към органите. Освен това учените показват връзката сред проблемите със зрението и неприятната стойка. Те изясняват, че при невисок надолнище на главата се нарушава аклиматизацията и се развива миопия.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР