Ползите от въвеждането на еврото в Българя ще са повече.

...
Ползите от въвеждането на еврото в Българя ще са повече.
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Приемането на еврото ще засили доверието в банковата система

" Ползите от въвеждането на еврото в Българя ще са повече. Основната е засилено доверие в банковата система, защото ще бъде засилен надзорът над нея, с обстоятелството, че ще бъдем надзиравани и от Франкфурт. " Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

По думите му с приемането на еврото ще има понижаване на транзакционните разноски и ще можем да взимаме и присъединяване в решенията на Европейската централна банка.

Пеканов съобщи, че сега ние не вършим нещо ново, а единствено повтаряме това, което е решено във Франкфурт, заради обстоятелството, че сме във Валутен ръб.

Бившият вицепремиер посочи, че приема на еврото крие и известни опасности. По думите му обстановката сега е несигурна и има нараснала инфлация. Еврото съгласно всички разбори, които сме правили, не способства кой знае какъв брой за това да се увеличи инфлацията, само че хората постоянно остават с такова възприятие, тъй като някои артикули се закръглят непозволено нагоре, сподели Пеканов.

Той уточни, че е в полза на ЕЦБ страховете на хората да не се неглижират . Пеканов бе безапелационен, че е нужно да се организира добра осведомителна акция, преди да се стигне до приемането на новата валута.
 Приеха проекта за въвеждане на еврото
Приеха проекта за въвеждане на еврото

За да имаме на 1 януари 2024 година техническа опция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР