Ползите от сланината са познати от векове на предците ни.

...
Ползите от сланината са познати от векове на предците ни.
Коментари Харесай

Яжте сланина без хляб и то на закуска

Ползите от сланината са познати от епохи на предците ни. Но към днешна дата този артикул е апетитен за нездравословен поради наличието на мазнини в него. Според съветския диетолог доктор Екатерина Волкова тази храна съдържа скотски мазнини, които би трябвало да бъдат включени в ежедневната диета. Освен това той съдържа ненаситени омега-3 мазнини.

Експертът също по този начин предизвестява, че няма място за терзание от повишение на равнищата на холестерола заради ежедневната консумация на тази храна. Само 20-30% от холестерола идва в тялото от храната, останалата част се синтезира от черния дроб. Какво се случва с холестерола ви, когато ядете сланина с чесън.

" Разбира се, всичко е потребно в умерени количества. Не прекалявайте със сланината - 20-30 грама е обикновено количество “, сподели доктор Волкова. Лекарят отбелязва, че този артикул е добър стимулатор на функционалностите на жлъчния мехур и отличен източник на мастноразтворими витамини.

Необходимо е да ядете сланината без самун и още по-добре - през първата половина на деня. Лекарят предизвестява, че пушеният артикул не е най-хубавият вид, защото съдържа доста сол. Ползи от сланината мазнините, съдържащи се в свинската мехлем, се усвояват бързо и не натоварват черния дроб. Благодарение на мастните киселини в нейния състав метаболизмът се усъвършенства.

“Има неправилно разбиране, че свинската мехлем способства за наднорменото тегло. Но в тази ситуация трупането на непотребни килограми не се дължи на сланина, а на хляба, с който доста хора я употребяват. Свинската мехлем, несъмнено, в умерени количества, предизвиква загубата на тегло и бързото създаване на мускулите, защото е пълностоен източник на протеини ", споделя лекарят.

Мазнините, съдържащи се в продукта, вземат участие в синтеза на сърфактант - филм, който покрива белите дробове и ги прави еластични. Благодарение на това се усилва способността на белите дробове да пропущат О2 и дихателният развой се стабилизира. Свинската мехлем е източник на сила, тъй че се изисква да не се прекалява с употребяваните количества от нея.

Най-добре е тази храна да се яде през първата половина на деня и не повече от 50 грама дневно. Нейната консумация е противопоказана на празен корем, тя натоварва панкреаса и може да провокира развиване на панкреатит. Сланината съдържа скъпи ненаситени мазнини, в това число рядката арахидонова киселина. Това оказва помощ за унищожаване на токсините от тялото, усъвършенства имунитета и обезпечава отбрана против вируси, написа аctualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР