Ползите от куркумата са известни. Тази подправка е богата на

...
Ползите от куркумата са известни. Тази подправка е богата на
Коментари Харесай

Всяка сутрин взимам по половин лъжичка, а резултатите са фантастични: кожата ми се изчисти, кантарът тръгна надолу

Ползите от куркумата са известни. Тази фалшификация е богата на разнообразни хранителни субстанции, които дават на тялото мощ, оказват помощ да се подтиква имунитета и имат позитивен резултат върху цялото тяло.
Една жена от Англия решила да организира опит и почнала да прибавя куркума в топла вода, която изпивала заран. Резултатът не просрочен. Една седмица по-късно британката забелязала позитивни промени: усъвършенствано храносмилане, загуба на тегло, кожата на лицето й се изчистила, било по-лесно да се разсъни.
Напитка от куркума

Ето по какъв начин да си приготвите напитката:
0.5 ч.л. куркума
1 чаша топла вода
Разбъркайте куркумата в топла вода (може и мляко). Разтворете хубаво. Пийте напитката заран. Няма значение дали преди или след закуска. Можете да добавите щипка черен пипер за по-добро асимилиране. Приемайте в продължение на 1-2 седмици, а по-късно направете дълга отмора.

Използването на напитката с куркума си има и някои противопоказания, тъй че би трябвало авансово да се консултирате с вашия доктор.
Ползите от топла вода с куркума:
Здраво сърце
Куркуминът, който е част от куркумата, елементарно почиства кръвоносните съдове и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.
Превенция на рака
Учени настояват, че раковите кафези порастват единствено в кисела среда. А куркумата дейно алкализира тялото, като по този метод е отлична предварителна защита на болестта.
Облекчаване на признаците на артрит
Многобройни изследвания са посочили, че куркуминът има същото дейно деяние при лекуване на артрит, както и други противовъзпалителни средства. Той се оправя с отичане и болки по-добре от диклофенака.

Подобрено храносмилането
Куркумата е в положение да се възстановява храносмилането и форсира метаболизма. Тази информация несъмнено ще се оцени от тези, които желаят да понижат тежестта си.
Защита на черния дроб
За да възстановите повредените чернодробни кафези, да се отървете от токсините и да подобрите работата на жлъчния мехур, пийте заран топла вода с куркума.
Положителните резултати върху кожата
Куркуминът има позитивен резултат върху кожата. На първо място, той предотвратява бръчките. И на второ място, почиства организма от вътрешната страна, като по този метод кожата става по-чиста.
Ефективно намаляване
Според редица отзиви, куркумата е доста ефикасна за понижаване на тежестта. За един месец може да постигнете резултат минус 4-5 кг, като в същото време ще възстановявате обмяната на веществата и ще прочистите организма от отрови.
Между другото, налага се също да добавяте подправката в супи и овесена каша.

Така храната освен ще е вкусна, само че и потребна!

Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е средства от националната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР