Ползите от изучаването на втори език за мозъка са очевидни.

...
Ползите от изучаването на втори език за мозъка са очевидни.
Коментари Харесай

Три ползи за мозъка от изучаването на чужд език

Ползите от проучването на втори език за мозъка са явни. Различни изследвания демонстрират, че двуезичните хора имат някои забавни когнитивни преимущества.

Да забележим какви са те:

Изучаването на втори език забавя деменцията

Говоренето на два или повече езика забавя появяването на деменция и Алцхаймер. Смята се, че това закъснение е сред 4 и 7 години.
Увеличава когнитивната еластичност

По-бързото решение на проблемите, по-голямото съсредоточаване върху това, което вършат, или ефикасното осъществяване на взискателни задания наподобява мъчно за децата. Въпреки това, проучването на втори език им дава преимуществото да се оправят по-лесно.

Важно е на децата да бъде позволено и даже да бъдат насърчавани да учат втори език.

Улеснява проучването на нови езици

Изучаването на втори език улеснява ученето на трети, четвърти и така нататък, защото концентрацията се усъвършенства и мозъкът става предразположен на по-добро познаване на езиците. Затова би било добре да не се стопираме единствено на един език и да продължим да включваме повече.

Подобрява възобновяване след инсулт

Изключително преимущество на двуезичния мозък е, че има опцията за по-лесно възобновяване след инсулт. Доказано е, че има двоен късмет за сполучлива рехабилитация при пациенти, които знаят различен език.

Това е доста положително преимущество, което да насърчи проучването на втори език. Всички знаем какъв брой мъчно и комплицирано е превъзмогването на инсулта.

Кога да стартираме с проучването на втори език?

Ако има нещо, с което по-малките деца се отличават, то е, че мозъкът им е като гъба. Това е идеалният миг да научат втори език.

Вярно е обаче, че доста родители се тормозят, че децата им няма да могат да вършат разлика сред двата езика, ще се объркат и в последна сметка ще приказват зле. За ваше успокоение е потребно да се каже, че това се оформя с напредването на растежа и развиването.

Предимствата от проучването на втори език не се свеждат единствено до това, което се случва в мозъка. В всекидневието владеенето на повече от два езика е потребно заради следните аргументи:

• Повече благоприятни условия за работа: доста компании търсят хора, които приказват повече от един език, с цел да обслужват интернационалните клиенти. Дори това се взема поради като условие за съответна работа.

• Подобрява разбирането на други култури: познаването на повече от един език разрешава по-добро схващане на други култури, с помощта на способността за четене и схващане без нужда от преводи.

• Насърчава по-добрата връзка: пътуването до други страни или срещата с хора, които приказват непознат език, може да бъде опция за другарство на втория език. Това ще усъвършенства отзивчивата подготвеност.

След като към този момент знаете всички преимущества на проучването на втори език, е време да намерите най-близкия чуждоезиков център и да се запишете.

Лятото е чудесно време да вземете натоварен курс и да се впуснете в пътешестване, което да ви разреши да практикувате. Никога не е прекомерно късно да научите нов език, даже и да ви коства малко повече в зрелост.

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР