Полярна въздушна маса, която се очаква да обхване почти целия

...
Полярна въздушна маса, която се очаква да обхване почти целия
Коментари Харесай

Летни температури и хубаво време ли? По-добре вижте какво нахлува до часове

Полярна въздушна маса, която се чака да обхване съвсем целия континент, към този момент обхвана Англия. До края на деня ще обхване и съвсем цяла Централна Европа, а захлаждането ще доближи и до Балканите.

През идващите 48 часа над България ще премине и леден атмосферен фронт. Очакваме увеличаване напразно и внезапно намаляване на температурите, оповестиха от Meteo Balkans.

Според Национален институт по метеорология и хидрология в понеделник захлаждането ще продължи и оптималните температури ще са от 12°-14° в Североизточна България до 20°-22° в западната част на Горнотракийската равнина и крайните югозападни региони. На места в югоизточната половина от страната ще превали дъжд, а от северозапад облачността ще се раздира и ще понижава.

До вечерта и вятърът ще отслабне. През нощта против вторник още веднъж ще се заоблачи и във вторник ще доминира облачно време, тук-там с валежи от дъжд. Ще бъде относително хладно за интервала, с минимални температури сред 3° и 8° и оптимални - сред 14° и 19°. През идващите три дни облачността ще е по-често забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Вятърът ще е слаб, само че с южна съставния елемент и бързо и сензитивно ще се затопля. В събота вероятността за превалявания се покачва. От североизток ще стартира да нахлува относително леден въздух.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР