Полякинята Ига Швьонтек спечели за втори път в кариерата си

...
Полякинята Ига Швьонтек спечели за втори път в кариерата си
Коментари Харесай

Ига Швьонтек спечели Ролан Гарос за втори път след експресна победа над Коко Гоф -

Полякинята Ига Швьонтек завоюва за повторно в кариерата си купата от Откритото състезание на Франция по тенис " Ролан Гарос " в Париж.

Във финала при дамите в Париж лидерката в международната класация победи американката Коко Гоф с 6:1, 6:3. Мачът продължи единствено 70 минути, което е нещо като традиция при дамите. За Швьонтек това е 35-а поредна победа, с което изравни върха на Винъс Уилямс, която прави това през 2000 година.

Швьонтек, която победи на " Ролан Гарос " и през 2020 година, стартира стремително срещата и поведе с 4:0 гейма след единствено 19 минути игра. След по-малко от четвърт час тя затвори първия сет след третия пробив, който осъществя.

18-годишната Гоф, която играе за пръв път във край на шампионат от " Големия шлем ", стартира по-добре втория сет и поведе с 2:0. Само за към десетина минути обаче Швьонтек обърна хода на сета, откакто завоюва пет поредни гейма, а малко по-късно ретур в навън на Гоф донесе шампионската наслада на 21-годишната полякиня.

След края на мача тя се качи в ложата, където бяха настанени фамилията и приятелите й.

Тя беше поздравена на място и от капитана на Дружина Полска Роберт Левандовски. Асът на Байерн (Мюнхен) отлетя за Париж, с цел да поддържа Швьонтек от трибуните.

Селекционерът Чеслав Михневич даде на футболистите свободен ден, а нападателят реши да го употребява тъкмо по този метод. Капитанът на поляците беше седнал до самия корт, а Ига доста добре знаеше това. Веднага след края на срещата тя изтича до Левандовски, с който се прегърна сърдечно. Видимо доволният футболист дълго ръкопляска, изправен на крайници и поздрави по този метод Швьонтек.

За успеха си на " Ролан Гарос " Ига Швьонтек ще получи чек за 2,2 милиона евро, до момента в който Гоф ще добави към банковата си сметка 1,1 милиона евро.

Two legends???????? x
— Roland-Garros (@rolandgarros)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР