Полякинята Ига Швьонтек няма да защитава титлата си на турнира

...
Полякинята Ига Швьонтек няма да защитава титлата си на турнира
Коментари Харесай

Ига Швьонтек се отказа от участие на турнира в Маями

Полякинята Ига Швьонтек няма да пази купата си на шампионата по тенис в Маями, който стартира във вторник. Тя се отдръпна от конкуренцията поради контузия в ребрата.

Швьонтек, която е сложена под номер 1 в схемата, почива в първия кръг, а във втория трябваше да играе с американката Клеър Лиу. Нейното място в шампионата ще бъде заето от австрийката Юлия Грабер, " щастлива губеща " от квалификациите.

" По време и след шампионата в Доха страдах от сериозна дихателна зараза. Получих позволение да играя, само че кашлицата ми докара до контузия в ребрата. Опитах се да продължа да играя, само че съгласно доктора ми и резултатите от проучванията ми е по-добре да умря. Все още чувствам дискомфорт и болежка, когато съм на корта ", сподели Швьонтек.

Тя добави, че няма да може да играе и на шампионата " Били Джийн къп " в средата на април, в който Полша ще играе с отбора на Казахстан. Очаква се Швьонтек да се завърне на корта за шампионата в Щутгарт на клей, който стартира на 17 април.

Наградният фонд на шампионата в Маями е 8,8 милиона $, а Швьонтек ще загуби 1000 точки за ранглистата поради невъзможността да пази трофея си от предходната година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР