Полякът Давид Кубацки спечели титлата в ски-скоковете на малка шанца

...
Полякът Давид Кубацки спечели титлата в ски-скоковете на малка шанца
Коментари Харесай

Давид Кубацки спечели световната титла по ски-скокове на малка шанца

Полякът Давид Кубацки завоюва купата в ски-скоковете на дребна шанца на Световното състезание в Зеефелд (Австрия). Кубацки беше едвам 27-и след първия скок от 93.0 метра, само че направи мощен втори, в който реализира 104.5 метра и събра 218.3 точки. Така полякът завоюва златното отличие. Сънародникът му Камил Стох зае втората позиция с 215.5 точки след скокове от 91.5 и 101.5 метра. Защитаващият купата си Щефан Крафт (Австрия) приключи на трето място с 214.8 точки след опити от 93.5 и 101.0 метра, макар че беше 10-и след първия скок.

Лидерът в генералното класиране за сезона за Световната купа Рьою Кобаяши остана без орден от международния шампионат. Японецът през днешния ден приключи на 14-о място, а на огромната шанца се класира четвърти. Така Кобаяши не съумя да донесе първа самостоятелна международна купа за Япония от 20 години насам. Той беше водач след първия скок със 101.0 метра в сложните условия от вятър, дъжд и сняг на шанцата, само че направи слаб втори опит от 92.5 метра и приключи 14-и с 203.4 точки. За последно Япония стигна до злато на международно състезание в самостоятелните ски-скокове през 1999 година, когато първенец стана Кадзуйоши Фунаки също на дребна шанца и също в Австрия - в Рамзау.

Германецът Маркус Айзенбихлер, който стана международен първенец на огромната щанца в Зеефелд, през днешния ден приключи на седма позиция с 210.5 точки (91.0 и 102.5 метра). Владимир Зографски остана на 37-о място в крайното класиране, откакто отпадна след първия кръг. Българинът не съумя да се приспособява към неприятните условия и скочи единствено 87.0 метра, което му донесе 80.1 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР