Полузащитникът Сами Кедира реши да защити реномето си от нападките,

...
Полузащитникът Сами Кедира реши да защити реномето си от нападките,
Коментари Харесай

Кедира: Не съм наемник! Останах в Юве, за да се боря

Полузащитникът Сами Кедира реши да отбрани реномето си от нападките, съгласно които той е останал в Ювентус само поради примамливата си заплата. Германецът настоя, че решението му е подбудено от желанието още веднъж да се пребори за титулярно място в халфовата линия на „ бианконерите”, а също и тъй като съзира опция да победи в Шампионската лига.

32-годишният футболист при започване на годината се подложи на сърдечна интервенция и се очакваше през лятото да бъде един от играчите, които сигурно ще изоставен торинския гранд. Напук на тези прогнози по всичко проличава, че Кедира остава част от проектите на новия ментор Маурицио Сари.

„ Сари желае от нас да играем по радикално друг начин”, описа Кедира в просторно изявление пред немското издание „ Кикер”. „ По тази причина изпитвахме някои компликации и имахме потребност от време за акомодация към новата система.”

„ Да играеш напълно друг футбол – преса, интензитет, пристрастеност и разсъдък – това са все неща, които ми харесват. Коляното ми е добре и се усещам изцяло здрав. Миналият сезон беше същински малшанс за мен. Хич не бях удовлетворен с всичките травми в коляното и интервенцията на сърцето. Влязох в отрицателна серпантина.”

„ Поставях под въпрос всичко: дали към момента имах оня вътрешен огън? Дали към момента бях в нужното физическо положение? Винаги си отговарях с „ да”.”

„ Ако играеш за Юве, то постоянно се стремиш към спечелването на Шампионската лига и непрестанно би трябвало да ставаш година след година. А аз постоянно желая да бъда измежду стартовите 11.”

Кедира разкри и малко повече детайлности по какъв начин се е стигнало до откриването на казуса в сърцето му. „ След една подготовка се почувствах зашеметен и не можех да виждам ясно. Предупредих доктора, само че не усещах, че животът ми е в заплаха. Операцията поради аритмията беше съвсем рутинна.”

„ Убеден съм, че мога да се върна към най-високото си равнище, другояче в този момент бихте разговаряли с пенсионера, а не футболиста Кедира. Мога да играя на това ниво още 3 години. Не съм разговарял с други отбори. Знам, че сме прекомерно доста (в тима – б.р.) и Юве би трябвало да продава. На 32 години през предишния сезон изиграх единствено 17 мача и беше ясно, че ще попадна на мушката.”

„ Винаги е било по този начин при мен, само че и всякога съм завършвал на терена. С Юве всичко беше ясно от началото на лятната подготовка. Нямаше да си потегли и не желаех да го върша. Чух приказки, че оставам единствено поради парите. Това ме порази, тъй като и почитателите започнаха да го имат вяра. Никога не съм играл за пари, а постоянно в името на това да спечелвам трофеи”, добави Кедира.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР