Полузащитникът на ЦСКА Станислав Шопов бе избран за играч номер

...
Полузащитникът на ЦСКА Станислав Шопов бе избран за играч номер
Коментари Харесай

Станислав Шопов: Преминах през труден период, в който не играех, но и за момент не се отказах

Полузащитникът на ЦСКА Станислав Шопов бе определен за състезател номер 1 на 23-ия кръг в Първа лига. Той заслужи наградата с двете си попадения и една асистенция в мача против Берое на 3 март, приключил с победа на ЦСКА с 3:0.

За него са дали своят вот 9 от общо 18 треньори, които са дали своя избор. Полузащитникът на " армейците " печели за първи път наградата.

" Надявам се да получавам тази премия по-често. Със сигурност не съм от хората, на които ще им повлияе тази шумотевица. Продължавам да работя по същия метод и сигурно не се удовлетворявам с това. Надявам се да не преставам да веселя нашата аудитория и да нося точки на ЦСКА “, стартира Станислав Шопов.

Младежкият национал приказва и за семейството против Ботев Пловдив през идната седмица:

„ Винаги мачовете с Ботев (Пловдив) са по-различни за мен, тъй като аз съм прекарал 11 години в този клуб. Там съм израснал, там направих първите си стъпки в професионалния футбол. Сега съм в ЦСКА, в най-големия клуб в България и съм извънредно благополучен. Предстоят ни доста значими мачове и се надявам да излезем с позитивни резултати от тях “.

Станислав Шопов не счита, че гостуването на ЦСКА 1948 е друг от останалите мачове:

„ Като футболист и експерт - за мен всеки един мач е на едно и също равнище. Няма значение против кого играем. Гледам да дам 100% от себе си. Не мисля, че аз съм индивидът, който да разяснява нещата отвън футбола. Ние играем за победа и за нашите почитатели, които безусловно постоянно са зад нас. Мачовете за нас и за тях са празник в края на седмицата.

Най-добре се усещам зад тила на нашите нападатели - като номер 10. Където треньорът реши, аз постоянно ще дам 100% от себе си и ще виждам да не го отчайвам. Видя се в мача против Берое, че за мен най-удобно е зад нападателите “.

Младата вяра на българския футбол приказва и за сложните си моменти при „ армейците “:

„ Имах един сложен интервал, в който не играех, само че и за миг не се отхвърлих. Продължих да упражнявам и много дълго време чаках този късмет. Радвам се, че по този начин се получи за мен. Надявам се да не преставам по същия метод и да нося победи на нашия тим.

За мен нищо не е на живот и гибел. Преди този мач получавах минути за изява и върших всичко допустимо да покажа, че мога да стартира и като титуляр. Радвам се, че пристигна този миг. Винаги съм бил фокусиран напълно върху ЦСКА, благополучен съм да бъда тук. Ако е трябвало нещо да стане, е щяло да се случи. Честно казано множеството неща ги разбирах от медиите.

Имаше интерес от доста други тимове от България, а и освен. Още като разбрах за интереса от ЦСКА, отклоних другите неща встрани, тъй като когато ЦСКА те изиска, нямаш избор, с изключение на да отидеш там и постоянно ще бъда признателен на клуба, притежателите, управлението, че ми подадоха ръка в подобен миг и се надявам да не ги отчайвам “.

„ Нямам доста огромен спомен от последната шампионска купа. Време е да се прекъсне дългата серия, всички цесекари са зажаднели за този миг. Миналата година бяхме на една точка, уповавам се тази година да я вземем. Имаме също и Купа, не сме фокусирани единствено и само върху купата, като времето ще покаже какво ще се случи след края на сезона.

В нашия тим колективът е на доста положително равнище. Не е нужно да сме другари, само че когато излезем на терена знаем какво желаеме - ЦСКА да победи “, приключи Станислав Шопов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР