Полузащитникът на Манчестър Сити Джак Грийлиш трябва бързо да влезе

...
Полузащитникът на Манчестър Сити Джак Грийлиш трябва бързо да влезе
Коментари Харесай

Гуардиола призова Грийлиш да се пребори за мястото си

Полузащитникът на Манчестър Сити Джак Грийлиш би трябвало бързо да влезе в темп при завръщането си от травма, с цел да се пребори за титулярно място в състава от Висшата лига, разяснява мениджърът Пеп Гуардиола.

Грийлиш бе основен фактор при спечелването на требъл от Сити през предишния сезон и осъществя три гола за 26 мача във всички шампионати през сегашния сезон.

Английският национал е отвън терените от травмата си през предишния месец, получена при успеха с 3:1 над ФК Копенхаген в Шампионската лига и бе измежду запасите при триумфа с 1:0 над Борнемут в събота.

" Той е същият футболист, има същия управител и методът ни на игра не се е трансформирал ", добави Гуардиола преди срещата на Манчестър Сити против Лутън Таун в петия кръг на шампионата ФА Къп.

" Става дума за метода, по който се показва. Това е разликата. Казах от първия ден, че ние се нуждаем от него. Той внася специфични качества в нашия тим. Да се надяваме, че може да направи положителни последни три месеца ", сподели още испанският треньор.

Пеп Гуардиола разяснява още, че не може да си разреши да даде време контузените състезатели да облекчат връщането си в състава: " Трябва да намерят темп да играят 20 минути или 90. На високо равнище тимът не може да чака да влезеш изцяло във форма. Не може да дадеш на някой три или четири мача, с цел да бъде на най-много.

А какво остава за десетте, които не играят? Те не заслужават ли да играят? Трябва да гледаш и дребните елементи на тренировките. Футболистите не би трябвало да ме убеждават, а да убедят себе си, че заслужават да играят. "
 Гуардиола за Лутън: Практикуват пряк футбол и имат доста качества
Гуардиола за Лутън: Практикуват пряк футбол и имат доста качества

Ето какво каза
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР