Полузащитникът на Левски Тома Даске призна, че футболът в България

...
Полузащитникът на Левски Тома Даске призна, че футболът в България
Коментари Харесай

Даске за футбола у нас: Не е така атакуващ и комбинативен

Полузащитникът на Левски Тома Даске призна, че футболът в България надалеч не е същият като в родината му Франция, защото тук не е толкоз атакуващ и комбинативен. Освен това той показа, че мечтае да играе в Шампионската лига, и че Левски и ЦСКА са двата най-големи тима у нас поради историята си.

"Левски е огромен тим и не скърбя за избора си. Пристигнах в България в миг, в който шампионатите бяха спрели. Левски и ЦСКА са двата най-големи тима в България с голяма история както в шампионата, по този начин и в Европа. Лудогорец също е огромен тим. Заради ковид не съм съумял да схвана и усетя атмосферата когато по трибуните има аудитория. Гледам съм клипове с последователите и те са в действителност впечатляващи ", сподели той пред медиите във Франция.

"Нямам боязън от идните мачове с Лудогорец и дербито с ЦСКА. Срещаме най-силните тимове в България. Ще бъде комплицирано, тъй като това са отборите от върха в класирането. Няма да има почитатели, би трябвало да бъдем спокойни и да играем. Както може да загубим, по този начин и да спечелим. След това има плейофи и имаме финален късмет да се борим за място в Европа ", продължи французинът.

"Футболът не е по този начин атакуващ и комбинативен, стериотипът на игра е друг от този във Франция ", проучва играта по българските терени халфът.

Относно бъдещето си Даске е сладкодумен: "Всяка една опция би трябвало да се обмисли. Всичко е опит и има разнообразни гледни точки. Това е първият ми тим в чужбина и началото на бе розово. Аз съм подобен, че желая да видя други страни, друга просвета, фантазията ми е да играя мач в Шампионската лига ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР