Полузащитникът на Арда Кърджали Лъчезар Котев ще продължи кариерата си

...
Полузащитникът на Арда Кърджали Лъчезар Котев ще продължи кариерата си
Коментари Харесай

Арда продава основен халф в руски клуб

Полузащитникът на Арда Кърджали Лъчезар Котев ще продължи кариерата си в шампионата на Русия, оповестява Българска телеграфна агенция. Котев към този момент е напуснал лагера на Арда и е отпътувал за Турция, където ще премине медицински проби в отбора на Химки.

Едва по-късно ще бъде разгласен публично и прехвърлянето му от Кърджали в предпоследния в съветската Висша лига. Най-вероятно договорът ще бъде за две години и половина, само че не е ясно дали ще се включи уговорка за прекратяването му при изпадане на тима на Химки във второто равнище и при какви условия.

Лъчезар Котев е на 25 години, роден е на 5-и януари 1998-а година в София. Започва да играе футбол в школата на Левски и до един миг е съотборник с Илиян Стефанов, Ивайло Найденов (сега в Локомотив София), както и с националите Георги Русев (ЦСКА 1948) и близнаците Петко и Андреа Христови. Заедно с Русев и други момчета минава в Септември, където на 17 години дебютира в мъжкия футбол, само че остава единствено един сезон и е пратен във Витоша (Бистрица). Играе три сезона при „ тигрите “, един чартърен в Оборище Панагюрище, а от 2020-а година е в Арда Кърджали. До момента е записал 65 мача и 5 гола за кърджалийци.

Викан е в един лагер в националния тим от Ясен Петров за мачовете със Словакия, Русия и Франция в през юни 2021-а година, само че не записва минута. За младежите на България до 21 години има 10 мача и 2 гола.

Въпросният съветски клуб Химки несъмнено е търсил човек на позицията на отбранителния халф, защото преди седмица пробваха да вземат Пиер Зебли от Локомотив Пловдив. Разговорите на равнище клубове обаче не приключиха в посока подписване на договорка и по този начин тимът от Подмосковието се е насочил към Котев.

Арда откри нов тим и на един от младите си гении. атакуващият полузащитник Слав Петков, роден през 2002-а година, ще играе напролет като преотстъпен в Спортист Своге. Петков към този момент направи първа подготовка със свогенци и ще бъде картотекиран за пролетния дял.

Автор: Атанас Василев/БТА

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР