Полузащитникът Фред бе големият герой запри официалния дебют на Ралф

...
Полузащитникът Фред бе големият герой запри официалния дебют на Ралф
Коментари Харесай

Изящество от Фред донесе радост на Рангник при дебюта му за Манчестър Юнайтед

Полузащитникът Фред бе огромният воин за при формалния дебют на Ралф Рангник отпред на „ алените дяволи”. Тимът от „ Олд Трафорд” съкруши на своя стадион гостуващия Кристъл Палас с минималното 1:0, а точно гол на бразилеца спомогна на отбора да реализира по този начин скъпия триумф против справящия се доста добре до този миг клуб от южен Лондон. Въпреки това отборът е с три следващи загуби с по 0:1 в последните си три мача и като че ли стартира да се усеща спада в Палас след мощния старт на сезона.
Срещата в северозападна Англия бе изпълнена с огромен интензитет и куп положения пред двете порти, само че „ орлите” не можаха да материализират възможностите си посредством гол, до момента в който за Юнайтед и гредата ги възпря след удар на Алекс Телеш в нея.
Успехът прати Юнайтед на шестото място във краткотрайното класиране на Премиър лийг, като тимът към този момент има 24 точки в актива си. Кристъл Палас остава 12-и с осем точки по-малко (16).

СЪСТАВИ
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Магуайър, Телес, Мактоминей, Фред, Фернандеш, Санчо, Рашфорд, Роналдо
Кристъл Палас: Гуаита, Мичъл, Гехи, Томкинс, Клайн, Галахър, Куяте, Шлъп, Аю, Заха, Бентеке
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В първите 10-ина минути от дуела " алените дяволи " излязоха извънредно стимулирани и темпото им на игра бе доста високо, като постановиха сериозен напън през цялото време. Все отново гостите демонстрираха, че ще нападат при всяка опция и сътвориха няколко нелоши набези в тяхна изгода, само че не приключиха рисково за Де Хеа.
В 12-ата минута Юнайтед получи правото да извърши директен свободен удар на към 25 метра от вратата на Гуаита, откакто Маркъс Рашфорд бе фаулиран. С осъществяването се зае Роналдо, само че неговият мощен изстрел от комфортната позиция бе доста неакуратен.
Последваха минути, в които Кристъл Палас даже краткотрайно взе превъзходството, само че това бе последвано от ужасно подаване в 17-ата минута на Бруно Фернандеш към Роналдо в наказателното поле. Нападателят овладя с тил към вратата и опита да стреля от близко, завъртайки се, само че ударът му бе блокиран.
10-ина минути по-късно пристигна и най-чистото състояние за домакините. Топката бе подадена в наказателното поле към Фернандеш, само че неговият удар бе блокиран. Все отново топката попадна на пътя на Роналдо, само че той не реагира по най-хубавия метод и не стреля мигновено от непосредствена отдалеченост, като това закъснение се оказа основно.
До края на полувремето преимуществото за Юнайтед се резервира и при владението на топката, и при опитите за гол. В последните секунди Диого Далот направи изключителей пробив, замени двойно подаване със Скот Мактоминей, след което португалецът стреля технично с по-слабия си ляв крайник от наказателното поле, само че ударът му мина с малко около вратата.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Юнайтед провежда съществено нахлуване, а топката бе пратена вдясно, където я посрещна Бруно Ферннадеш. Португалецът насочи удар, само че топката бе прекомерно висока.
Миг по-късно Фернандеш достави центриране в наказателното поле на лондончани за Кристиано, който бе близо да отиграе с глава, само че Висенте Гуаита изелзе и боксира мощно напред. Последваха дълги фрагменти по какъв начин Ралф Рангник води сериозен диалог с Кийрън МакКена и Дарън Флетчър на пейката на домакините.
Гостите заиграха много по-умело на „ Олд Трафорд” и стигнаха до две благоприятни условия, само че първо удар с глава на Куяте след корнер бе блокиран, а в 64-ата Галахър стреля след изчистена топка, само че неопределено.
В 68-ата минута Алекс Телеш опита да вкара гол от директен свободен удар, само че ударът му се отби в напречната греда на Палас. Четвърт час преди края Томкинс отклони топка с глава след центриране от корнер за далечната греда, където бе Жордан Аю. Офанзивният футболист на Палас стреля с десния крайник от дребен ъгъл, само че не откри вратата на Давид Де Хеа - навън.
В 78-ата минута " алените дяволи " откриха резултата. Голмайстор за тима още веднъж бе Фред, който насочи извънредно тънък изстрел от разстояние и с съвършената траектория топката преодоля Гуаита и влетя във вратата на испанеца.
В добавеното време на срещата се усети раздразнителност в отбраната на Юнайтед, а Де Хеа трябваше да избива в корнер центриране отдясно, с цел да предотврати гол във вратата си.


ПРЕДИ ДВУБОЯ
Рангник бе на стадиона при триумфа с 3:2 над Арсенал, където видя и слаби, и мощни черти на отбора. Той водеше и значими мемоари, а през днешния ден ще изведе новия си тим за първи път. Головете идват за Юнайтед, само че казусът е в отбраната - " дяволите " са позволили най-малко по едно попадение в 12 следващи семейства от Висшата лига.
Кристъл Палас пък съумява да си тръгне от вкъщи на противника си с цялостния комплект тчки в последните два сезона, записвайки победи. " Орлите " към този момент имат победа в този град, като надвиха над локалния противник на Юнайтед - първенецът и краткотраен водач в класирането Манчестър Сити (с 2:0).
Кристъл Палас има единствено 2 загуби в последните си 6 срещи с Манчестър Юнайтед (2 равенства и 2 победи в останалите). " Орлите " обаче се намират в серия от 3 следващи дуела без триумф в шампионата все още (1 тъждество и 2 загуби).
Имаше подозрения за травма на Кристиано Роналдо, само че той попадна в групата за дуела. Португалецът вкара изумителните голове против Арсенал, които бяха под номера 800 и 801 в кариерата му. Предполага се, че в случай че е в положително положение, Рангник няма да си разреши да се лиши от услугите му.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР