Полузащитникът Джак Грийлиш трябва да се възползва от всяка открила

...
Полузащитникът Джак Грийлиш трябва да се възползва от всяка открила
Коментари Харесай

Гуардиола: Нямам притеснения от нищо, просто е още октомври

Полузащитникът Джак Грийлиш би трябвало да се възползва от всяка разкрила му се опция, с цел да си проправи път назад към титулярния състав и да осъзнае, че е изправен пред доста сериозна конкуренция.

Това разгласи мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола на конференция във връзка срещата с Йънг Бойс (Швейцария) в Шампионската лига на следващия ден.
 Ръководството на Манчестър Сити порица почитатели поради сър Боби Чарлтън
Ръководството на Манчестър Сити порица почитатели поради сър Боби Чарлтън

Скандирали обидни възгласи

Грийлиш получи контузия в крайници след мача с Шефилд Юнайтед в шампионата през август, която го извади от игра за близо два месеца.

Той пропусна и мачовете на националния тим, само че откогато се появи на терена, към момента има компликации да откри ритъма и да си върне титулярното място. Така последните четири мача за Манчестър Сити за него стартират от аварийна пейка.
 Манчестър Сити взе решение за бъдещето на Де Бройне
Манчестър Сити взе решение за бъдещето на Де Бройне

Ето какво е то

" Нямам нито секунда подозрение по отношение на Джак и неговите качества и това, което той направи за нас, откогато дойде преди две години. Особено скъп беше за тима през предишния сезон ", сподели Гуардиола пред репортерите в Берн през днешния ден.

Типично за гостуващ британски тим на непретенциозен противник в Европа, тематиката за идния мач се пренебрегва, а въпросите са единствено за вътрешното състезание и проблемите към тима.

" Той се нуждае от повече време, с цел да си откри своя темп. Джак не е като Фил Фоудън или Бернардо Силва, които с три тренировки и са подготвени. Но го виждам, че е необикновено съсредоточен на тренировките и сигурно ще бъде от изгода и през този сезон.

И той, и останалите знаят, че има конкуренция. Групата, с която разполагаме, е повече от изключителна. Рано или късно опцията да се появиш като титуляр идва и всеки би трябвало да е подготвен за това ", съобщи още испанският експерт. И добави, че Джон Стоунс към този момент е изцяло здрав и напълно скоро ще му се гласоподава повече и повече доверие в натоварените срещи.

Гуардиола сподели още, че е удовлетворен от това, което е видял от своите играчи в Манчестър Сити до момента през този сезон. След спечелването на требъл през 2023/24, Сити в този момент се стреми да реализира немислимото и да възпроизведе най-хубавия сезон в историята на клуба.

" Състезаваме се в действителност добре във всички мачове, почтено казано. Иначе нямаше да сме покрай Спърс сега във Висшата лига и с шест точки тук в Шампионската лига. Но всеки е друг. Нямам терзания от нищо, просто е още октомври и решаващите моменти във всеки шампионат са надалеч от нас ", добави испанският експерт.

Сити ще се опита да продължи със 100-процентов актив в група G и в Берн, само че първенците на британската Висша лига би трябвало да се настроят бързо за изкуствения терен на стадион " Ванкдорф ". А Гуардиола изясни, че отборът му е дошъл по-рано от нормалния еднодневен интервал с цел да свикне с терена.

" УЕФА позволява такива терени в Шампионската лига, тъй като е в положително положение. Ето за какво ние сме от сутринта тук, тъй че играчите да усетят по какъв начин топката се движи надясно, наляво, обратно, напред. Затова сме тук, за по-лесна акомодация. Но тревата е по-добра. 99,9 % от тимовете на високо равнище играят на трева и ние избираме натуралния терен ", приключи Гуардиола.

Швейцарците имат една точка от първите си два мача, колкото е събрал и Цървена звезда. Република България Лайпциг е с 3 на 2-ата позиция.
 Гуардиола: Трябва да стоим покрай останалите съперници за купата
Гуардиола: Трябва да стоим покрай останалите съперници за купата

" Требълът имаше въздействие върху всички нас "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР