Полузащитникът Денис Закария се връща в швейцарския национален отбор за

...
Полузащитникът Денис Закария се връща в швейцарския национален отбор за
Коментари Харесай

Закария се завръща в тима на Швейцария

Полузащитникът Денис Закария се връща в швейцарския народен тим за мачовете в шампионата на УЕФА Лига на Нациите в края на месеца. Също по този начин селекционерът Мурат Якин дава опция на Седрик Итен и Дан Ндойе да се преборят за място в групата за Световното състезание в Катар.

Швейцария ще гостува на Испания на 24 септември в Сарагоса, а три дни по-късно ще одобри Чехия на стадиона в Санкт Гален в опита да се измъкне от дъното в групата на шампионата. На Световното в Катар обаче кръстоносците имат доста тежка компания в група G, където би трябвало да се борят за място във втората фаза против Бразилия, Камерун и Сърбия.

Якин връща Закария в тима за първи път от Световните квалификации предишния ноември. 25-годишният халф сега играе за Челси чартърен от Ювентус, само че голям брой травми стопират развиването му. Нападателят Итен също се връща в тима за първи път от ноември насам, както и Ндойе, който е бил викан и преди една година, само че още няма записана минута на терена. Швейцарците са застрашени и от изпадане от група А2 на шампионата Лига на Нациите, в случай че останат последни в крайното класиране.

" Ние в действителност желаеме да останем в елитната дивизия на шампионата за национални тимове. Всеки състезател от извиканите знае залога на тези мачове. Но също по този начин всеки състезател желае да отиде и на Световното състезание. Ще подходим към тези два мача с подобаващата мотивация и фокус, съобщи Якин, разяснявайки състава. - Испания и Чехия са тимове, които постоянно играят на най-високо равнище. Ето по тази причина тези два мача са толкоз значими за визията, която би трябвало да покажем преди Световното състезание. Искаме да използваме идващите няколко дни, с цел да се сплотим и да пътуваме на Световното състезание като единна група, стимулирана с обща цел. "

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР