Полусрутена постройка грози подножието на едно от тепетата на Пловдив,

...
Полусрутена постройка грози подножието на едно от тепетата на Пловдив,
Коментари Харесай

Пловдивчани поискаха премахване на тоалетна на Бунарджика, но процедури забраняват това

Полусрутена сграда грози подножието на едно от тепетата на Пловдив, оплакаха се жители. От години структура на Бунарджика, която преди е била социална тоалетна, не действа по предопределение. Към днешна дата мястото е „ резервоар “ за боклуци, само че и магнит за любопитни деца и домашни любимци. По тази причина пловдивчани възроптаха против положението на изоставения хигиеничен възел и пожелаха постройката да бъде отстранена. Поради огромната съсипия обаче, настъпила с годините, оборудването няма по какъв начин да бъде ремонтирано с малко старания.
Прочетете още
Кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов съобщи пред TrafficNews към администрацията има няколко постъпили тъжби от жители с претенции за тази до ресторанта да бъде съборена.

„ Няма по какъв начин тези тъжби да бъдат задоволени, защото в Плана за ръководство е ясно записано, че е неразрешено всевъзможен тип строителство на територията на хълма. Респективно, в случай че я премахнем в този момент, няма по какъв начин да я възстановим в бъдеще “.

Стаменов добави, че районното кметство е планувало ремонт на санитарните възли на тепето. „ В парковите зони има огромна потребност от подобен вид обслужване. В момента това става благодарение на химически тоалетни “, съобщи той и добави, че клозетите на територията на Бунарджика са три на брой, като два от тях , ситуирани в ниската част, са включени в ПУП-а и в Плана за ръководство на хълма .

Оказва се обаче в бюджетът на кметството към момента няма заложени средства за сходна процедура. „ За страдание, финансите ни са мощно лимитирани на този стадий, по този начин следва да бъде и пред цялата година. Подобна процедура може да се реализира най-рано в края на 2023г, само че идната година е доста по-възможна като прогноза. Но в последна сметка, към момента няма народен бюджета, с цел да знаем на какво стъпваме. Целевите финансирания към момента не са ясни като суми и малко деликатна е ситуацията. Но това, което сме планували, е точно възобновяване на тези обекти “, добави районният кмет Стаменов.

До тогава обаче въпросното оборудване може най-малко да бъде почистено, тъй че да дава отговор на естествени хигиенични правила. За следното медията ни сигнализира Общинските предприятия „ Чистота “ и „ Градини и паркове “, в чийто сектор попада сходна процедура. Оттам поеха ангажимент да извършат инспекция.  



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР