Полупроводниковата индустрия започна годината с нарастваща увереност, че е оставила

...
Полупроводниковата индустрия започна годината с нарастваща увереност, че е оставила
Коментари Харесай

AI води до подем за производителите на чипове, но съмненията остават

Полупроводниковата промишленост стартира годината с възходяща убеденост, че е оставила зад себе си последния си повтаряем спад през 2023 година, до момента в който анализаторите приветстват „ повратна точка “ за пазара от 600 милиарда $.

Но зад основните прогнози за двуцифрено възобновяване на разноските за чипове тази година се крие неустановеност по отношение на това какъв брой необятно ще бъде това възобновяване, защото възходящото търсене на скъпи процесори, предопределени за изкуствен интелект, се компенсира от по-приглушена вероятност в други елементи на софтуерния бранш.

Последните данни от основаната в Съединени американски щати асоциация на полупроводниковата промишленост, която съставлява множеството световни производители на чипове, демонстрират, че продажбите в международен мащаб са се покачили до 48 милиарда $ през ноември, нараствайки както на годишна, по този начин и на тримесечна база за първи път допълнително от една година. Месечните продажби доближиха връх над 50 милиарда $ през първата половина на 2022 година

Джон Н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР