“Полумесецът на нокътя разкрива много за вашето здраве Палецът обикновено

...
“Полумесецът на нокътя разкрива много за вашето здраве Палецът обикновено
Коментари Харесай

“Полумесецът” на нокътя разкрива вашето здравословно състояние

“Полумесецът ” на нокътя разкрива доста за вашето здраве

Палецът нормално има “полумесец ” в основата, а на дребния пръст на практика липсва. Те са свързани главно с кръвообращението и сърцето.

Забелязва се още един факт – “полумесецът ” на палеца е видимо по-голям, в сравнение с всички останали нокти. Обикновено, “полумесецът ” покрива от една пета до една четвърт от повърхността на нокътя.

Ноктите без “полумесец ” са симптом за наследствено влечение към високо кръвно налягане или сърдечни болести. Дори на останалите пръсти да липсва, на палците постоянно го има. Ако го няма, казусът с кръвното налягане е доста сериозен.

Ако “полумесецът ” е по-голям от нормално, това е симптом на ниско кръвно налягане и от време на време се следи при спортисти.

Ако “полумесецът ” отсъства от всички нокти, това може да демонстрира дефицит на витамин В-12, нарушавания в кръвообращението или несигурно кръвно налягане, нарушена функционалност на щитовидната жлеза, невроза и евентуално нараснала сензитивност към болежка.

Ако “полумесецът ” на всеки нокът е доста огромен, това значи сърдечна уязвимост. Средни или дребни по мярка “полумесеци ” демонстрират обикновено кръвно налягане и добър темперамент.

Ако са с неправилна форма или разнообразни по мярка демонстрират проблеми с жлезите, хипертония или промени в настроението.

Обезцветяването на основата на ноктите е ранен симптом на жълтеница или чернодробна уязвимост. Ако “полумесецът ” в основата на нокътя е наследник – това значи нарушаване в черния дроб, червен – знак за сърдечна непълнота.

Всеки пръст е обвързван с съответен орган или група органи:

Палецът – мозък и череп.
При върлите пушачи или хората, които имат проблеми с белите дробове, “полумесеците ” са дребни и тънки. Между другото, източната медицина счита, че в случай че човек няма “полумесец ” на палеца си, тогава не всичко е наред с главата му.

Показалец – бели дробове, дебело черво, гинекологични органи.
Ако “полумесецът ” е доста по-малък по мярка или даже отсъства, би трябвало да обърнете особено внимание на положението на червата, черния дроб и панкреаса.

Среден пръст – кръвоносна и съдова система.
Ако “полумесецът ” на нокътя на междинния пръст отсъства, индивидът има проблеми с кръвното налягане, вените и капилярите.

Безименен – бъбреци, ендокринна система.

Кутре – сърце, тънки вътрешности.
Ето за какво с възрастта първо изчезва точно “полумесеца ” на кутрето. Тънкото черво се задръства с отрови и в следствие “полумесецът ” изчезва. Всичко това води до нарушавания в ендокринната система ( “полумесецът ” изтънява), сърцето не устоя на негативни промени ( “полумесецът ” на междинния пръст изчезва), а дебелото черво е последното, което се отхвърля.

Вижте още: Пиле в медено-соев сос: вкусна и бърза за подготвяне рецепта

Обърнете внимание на ноктите на вашите баби и дядовци, ще бъдете доста сюрпризирани – положението на ноктите им може да бъде даже по-добро от това на техните деца или даже внуци. Проблемът е в днешния метод на живот, неправилното хранене и неприятната екология.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР