Полуфиналната фаза на Европейското първенство по баскетбол започва с двубоя

...
Полуфиналната фаза на Европейското първенство по баскетбол започва с двубоя
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Полша - Франция, полуфинал на ЕвроБаскет 2022

Полуфиналната фаза на Европейското състезание по баскетбол стартира с дуела сред Франция и Полша. Двата тима ще се борят да си извоюват място в разногласието за трофея, изправяйки се един против различен довечера от 18:15 часа българско време в “Мерцедес-Бенц Арена ” в Берлин. Сблъсъкът ще се излъчи директно в ефира на Българска национална телевизия 2.

“Петлите ” се класираха по необикновен метод за полуфиналната фаза на шампионата, откакто завоюваха предните си две срещи “на магия ”. Първо отборът на Венсан Коле в профил Турция с 87:86 след продължение, с помощта на два пропуснати наказателни изстрела от страна на Джеди Осман в края на постоянното време, а по-късно французите излъгаха и Италия, когато пък в последните секунди от мача Симоне Фонтекио също се трансформира в виновник и не съумя да вкара на два пъти от линията. Така Франция съумя още веднъж да вкара мача в продължение и да го завоюва, класирайки се за 12-и път за полуфиналите на ЕвроБаскет 2022. 
 Франция още веднъж оцеля и разруши сърцата на Франция още веднъж оцеля и разруши сърцата на " Скуадра адзура " в героичен четвъртфинал
Отборът на Полша се възползва от по-лекия си чоп на осминафиналите и макар че бе считан за лек новобранец, съумя да в профил отбора на Украйна и да си обезпечи конфликт с европейския първенец Словения. Всички чакаха Лука Дончич и компания да се забавляват против “дружина полска ”, единствено че шоуто в мача принадлежеше на Матеуш Понитка, който стана третият състезател с трипъл-дабъл на европейски шампионати и изведе  своя отбор към сензационна победа с 90:87, с цел да прати “дружина полска ” на полуфиналите. Понитка приключи с 26 точки, 16 битки и 10 асистенции.
 Полша шокира Европа и смъкна Дончич и Словения от върха Полша шокира Европа и смъкна Дончич и Словения от върха
Това е първо класиране на полуфиналите на ЕвроБаскет за Полша от 51 години насам, като отборът има единствено една победа от шестте си полуфинала в своята история. Франция също не е изключително сполучлив тим, когато би трябвало да играе за място на огромния край, като салдото на “петлите ” на полуфинали е 2-9. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР