Получихме вчера сутринта текста на приложенията към споразуменията. Става забавяне

...
Получихме вчера сутринта текста на приложенията към споразуменията. Става забавяне
Коментари Харесай

Иванов: Нямаме различия с Продължаваме промяната, забавянето идва от наша страна

Получихме през вчерашния ден сутринта текста на приложенията към споразуменията. Става закъснение по наша виновност, само че аргументите са софтуерни. Нашите специалисти би трябвало да се срещнат с тях, от там идва забавянето. Изобщо не става дума за някакви разлики и апелирам да няма спекулации в това отношение. Това сподели Христо Иванов от " Демократична България " след консултациите при президента Румен Радев

Той съобщи, че не знае имената от другите политически обединения, които се спрягат за министри.

" Доколкото знам текат някакви разисквания. Разбираме изключителната трудност, в който се намира страната. Аритметично за нас е значимо да има болшинство, което е отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ясно е, че то не може да бъде безпроблемно и безпрепятствено, само че би трябвало да има държавно управление. Трудността ще стартира по-късно – по какъв начин ще действа това болшинство ", счита Иванов.
" Демократична България " предизвести Радев за противоречиви назначения в бранш " Сигурност "
Представителите на " Демократична България " започнаха срещата си с президента Румен Радев за съставяне на последващо държавно управление. По вр...

" Трябва да дадем един огромен заем на доверие на мандатоносителя, тъй като другояче няма да има ръководство ", добави той. 

" В рамките на идващите 12 месеца следва два пъти да формираме 2/3 болшинство във връзка с правосъдната власт. Предстои с 2/3 болшинство да изберем състав на Инспектората към Висш съдебен съвет и нова парламентарна квота във Висш съдебен съвет. Трябва да потърсим сериозен диалог. Ще работим за това да има спор и той да бъде в Народното събрание, структурно проведен ", съобщи Христо Иванов.

" Има риск при сформиране на държавно управление да се получи обстановка на партийна феодализация на обособените министерства. Ще създадем нужното за корекции в съдружното съглашение това да не се случи. Когато министърът по лична воля и единствено той може да си дефинира екипа и той е от една политическа мощ, нали си давате сметка какво може да се случи ", сподели въпреки това Атанас Атанасов .

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР