Получихме множество сигнали за одобрени фирми по програма Запази ме,

...
Получихме множество сигнали за одобрени фирми по програма Запази ме,
Коментари Харесай

Искане за оставка на Сачева заради помощта за работещите в заведенията и заплаха за протест

Получихме голям брой сигнали за утвърдени компании по стратегия " Запази ме ", чиито чиновници не са получили никаква отплата от ноември до момента. След инспекция установихме, че от декларирани и утвърдени обезщетения на стойност 20 млн. лева, властта е изплатила едвам 500 хиляди лева Това твърди в своя публична позиция партия " Движение България на жителите ", която е водена от Димитър Делчев, наследник на изпълнителния шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев. Партията беше учредена от Меглена Кунева и беше член на разпадналия се Реформаторски блок, а в този момент гравитира към плана на Мая Манолова " Изправисе.БГ ".
" Служителите в затворените от страната бизнеси (ресторанти, фитнеси, магазини в молове и т.н.) близо два месеца живеят в ограничавания, заведенията са на път да банкрутират, а държавната стратегия буксува откогато е стартирала. Затова от ДБГ желаеме оставката на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева ", споделят от партията на Делчев.
 Мярката Запази ме до 31 януари, само че с нова ставка. Кой може да я получи? Мярката " Запази ме " до 31 януари, само че с нова ставка. Кой може да я получи?
Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева издаде нова заповед за краткотрайно лимитираните икомическите действия поради Коронавирус...
Правителствената стратегия е с бюджет от 50 млн. лева, обезпечен от финансовия механизъм React-EU. По нея трябваше да се заплащат по 24 лв. дневно на чиновниците в затворени поради противоепидемичните ограничения предприятия.
По събрани от ДБГ данни, до този миг са декларирани обезщетения за 20 млн. лева, от които Министерството на труда и обществената политика е изплатило едвам 500 хиляди лева " Бойко Борисов дължи отговор на хората по какъв начин се оцелява близо 2 месеца без приход и без отплата. Част от кандидатстващите за помощта до този миг са получили единствено 24 лева за последния ден на месец ноември. След приспадането на банковите такси излиза, че служащ разполага с малко над 20 лева дневно, с цел да покрие разноските си за месец и половина. Това е обидно отношение на властта към чиновниците, които заплащат най-висока цена за рецесията. В същото време държавното управление усили заплатите на държавните служители и раздава бонуси в администрацията ", възмущават се от ДБГ.
ДБГ упорства министърът на труда и обществената политика Деница Сачева да подаде оставка поради фрапантното закъснение на изплащането на компенсациите и неприятното администриране на помощите за неработещите чиновници в затворени компании. " Призоваваме неотложно да стартира изплащането на обещаните обезщетения, с цел да се спасят чиновници от бедност, заведенията от банкрути, а националната стратегия от неуспех. Ако това не се случи до края на седмицата, ще участваме в митинг в отбрана на икономическото богатство на българските жители ", прибавят от ДБГ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР