Получихме много ясни и подчертани поздравления, за това, което направи

...
Получихме много ясни и подчертани поздравления, за това, което направи
Коментари Харесай

Денков: С Габриел още не сме говорили за министрите след ротацията. Меморандумът е началната точка

Получихме доста ясни и подчертани поздравления, за това, което направи държавното управление като промени през последните 8 месеца. Макрон сподели, че в цяла Европа се виждат тези триумфи и особено акцентира, че това се надява да продължи и през идващия интервал. 

 

Това съобщи в Париж министър председателят акад. Николай Денков след срещата си с френския президент Еманюел Макрон. 

 

" За Франция е значимо да бъде построена ясна отбранителна тактика, система по тази причина по какъв начин Европа може да се отбрани от възможна офанзива от страна на Русия. За Франция е значимо да има благонадежден съдружник на югоизтичния фланг на НАТО и Франция е подготвена да работи дружно с България за създаване на общ потенциал в нашата отбранителна промишленост. Говорихме за благоприятни условия за развиване на водноелектрически планове в България ", сподели министър-председателят. 

 

" Меморандумът е входна точка за диалози и договаряния. Ние би трябвало да се фокусираме върху промените - попълване на състава на антикорупционната комисия, промени в закона за правосъдната власт, запълването на регулаторите. Как ще работят регулаторите ще е определящо за бизнес средата в България и по какъв начин ще живеят хората ", уточни Денков. 

 

Текстът на меморандума беше изпратен няколко часа авансово на Мария Габриел, допускам, че тя го е изпратила авансово на Борисов и другите водачи, подкрепящи държавното управление, съобщи Денков във връзка изказванията, че документът е изненадал ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

 

" От декември има липса на прогрес тъкмо по промените, които сме поставяли в главната на развиването на страната и поради които съставихме това държавно управление. Целта на този меморандум е да върне фокуса тъкмо върху тези промени и цели ", сподели министър председателят.

 

" Все още няма диалози, чакаме Мария Габриел. Това държавно управление има смисъл да съществува, в случай че продължава с промените ", сподели още той.  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР