Получихме информация, буквално отпреди час, че във ВЕЦ Цанков камък“

...
Получихме информация, буквално отпреди час, че във ВЕЦ Цанков камък“
Коментари Харесай

ДБ: Сериозна авария спря ВЕЦ Цанков камък

Получихме информация, безусловно отпреди час, че във Водноелектрическа централа „ Цанков камък “ в интервала 13-15 октомври има настъпила сериозна повреда, която е довела до прекратяване на работата ѝ. Това сподели на брифинг в Народното събрание Йордан Иванов, член на ПГ „ Демократична България “. 

Тази централа е в средата на каскада „ Доспат-Въча “ и се затруднява работата на Водноелектрическа централа „ Тешел “ и Водноелектрическа централа „ Девин “, добави той. 



По думите му на каскада „ Белмекен-Момина клисура “ има закъснение на съществуваща рехабилитация. 

Заедно с тази повреда, която се крие от обществото, все още в страната има неработещи държавни Водноелектрическа централа с мощ един блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Това е действителен риск за енергийната сигурност на страната, акцентира депутатът. 

Иванов изрази терзанието си, че Министерство на енергетиката криело тази информация:

„ Призоваваме министъра на енергетиката да отговори за какво се крие тази повреда повече от 20 дни, какви са вредите по " Цанков камък " и по кое време ще бъде пусната централата в употреба “.

Атанас Атанасов настоя изпълнителната власт да даде обществена информация за положението на всички уреди в българската енергетика, с цел да сме наясно по какъв начин посрещаме зимата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР