Получих уверението на служебния премиер Димитър Главчев, че в най-скоро

...
Получих уверението на служебния премиер Димитър Главчев, че в най-скоро
Коментари Харесай

Караянчева в Карлово: Междуведомствената комисия ще гласува средства за наводнените села

 _2024 izbori_v013

„ Получих уверението на служебния министър председател Димитър Главчев, че в най-скоро време ще заседава Междуведомствената комисия по бедствията и повредите и ще бъдат гласувани средства за възобновяване на потърпевшата при наводненията общинска инфраструктура в карловските села Богдан, Каравелово и Слатина “.

 

Това сподели пред публицисти лидерът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Пловдив област Цвета Караянчева, която гостува на Празника на розата в Карлово дружно с регионалния координатор Георги Мараджиев и претендентите за народни представители Доньо Тодоров и Йордан Кръстанов.

 

Тя разяснява, че незабавно след визитата си в Баня, когато бе осведомена с казуса от кмета доктор Емил Кабаиванов, е разговаряла с Главчев и той е заречен идната седмица да бъде планувано съвещание на Междуведомствената комисия.


" Вече близо 2 години обстановката в селата е доста тежка. Липсата на съответно финансиране е игра със орисите на хората, които към този момент са на лимита на търпението си. Очаквам идната седмица да има резултат, тъй като есенният сезон наближава, а до края на годината би трябвало да има още едно съвещание на Междуведомствената комисия по бедствия и повреди ", уточни Караянчева.


След като стана ясно, че жителите от наводнените карловски села още веднъж са в протестна подготвеност, а компаниите са спрели работа по разрушената инфраструктура, поради липса на финансиране от страната, Караянчева добави, че поема ангажимент, в случай че в този момент Комисията не отпусне нужните средства в цялостен размер, при идващия постоянен кабинет да бъдат гласувани и преведени по сметката на общината всички нужни пари, които по думите на кмета Кабаиванов възлизат на 20 млн лв.. Те са нужни за разчистване на речните корита в Каравелово, Богдан и Слатина и подсилване на мостовете Слатина - Розино, Московец-Богдан и пътят на ул “Ленин “.


Д-р Емил Кабаиванов бе безапелационен, че карловци, ще блокират Подбалканския път София-Бургас, в случай че не получат цялата сума.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР