Получих информация, че Калин Стоянов, е бил на някаква кинопрожекция,

...
Получих информация, че Калин Стоянов, е бил на някаква кинопрожекция,
Коментари Харесай

Денков: По време на ескалациите Калин Стоянов е бил на кино, това е смущаващо

„ Получих информация, че Калин Стоянов, е бил на някаква кинопрожекция, което е много смущаващо. Ние имахме съвещание на Министерски съвет, а министърът беше заместен от зам.-министърът Темелакиев, и трябваше да му кажа " Ама апелирам ви отидете и си вършете работата ”, отговори министър председателят Николай Денков на въпрос на публицисти във връзка къде е бил Стоянов по време на ескалацията на митинга против БФС през вчерашния ден.
Прочетете още
Заяви, че е уволнил зам.-министърът на вътрешните работи Темелакиев, който директно дава отговор за оперативната активност в Министерство на вътрешните работи.

„ Вместо футболен празник, през вчерашния ден наблюдавахме грозни подиуми на принуждение. Основната причина е в дългогодишното ръководство на настоящето управлението на БФС, което докара до крах на българския футбол. Хаотичните дейности на това управление към организацията на вчерашния мач в допълнение нагнетиха напрежението. Към това би трябвало да прибавим и неточности в организацията от страна на управленията в Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи, които събраха на едно място враждуващи агитки ”, съобщи още той.

Той добави, че няма никакви рецензии към министъра на младежта и спорта, защото той няма директни отговорности.

„ Те са свързани сред БФС и УЕФА, след което главно столична дирекция на вътрешните работи, дружно с Министерство на вътрешните работи би трябвало да провеждат защитата и обмисляне на събитието. Единият проблем е събирането на агитките, а втория е принуждение от обособени служители на реда. Видяхме записи, които не би трябвало да се случват. По отношение на вътрешния министър виждам несъответстваща преценка на ситуацията. През целия ден ме уверяваше, че не чака провокации, имаше и медийни изяви, в които твърдеше това. Днес сподели, че нищо съществено не се е случило. От тук нататък питайте него. Искам да подчертая, че не би трябвало да се хвърля виновност на всички. Искам да благодаря на ентусиастите, които стачкуваха спокойно, да благодаря на служителите на реда, които си свършиха работата. Трябва да се дефинира кой дава отговор за тази организация и той да поеме отговорност. Не е отговорно Столична дирекция на вътрешните работи като цяло. Много хора си свършиха вярно работата ”, сподели Денков.

По мотив вота на съмнение той съобщи:

„ Няма да взема нито едно решение, което не е рационално за страната. Предложението за три дни лишаване на дерогацията е с високи опасности. Това искане не е съобразено с никаква политическа логичност, да се слагат политически клопки, тъй че решенията които вземам ще бъдат рационални за страната ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР