Получени са десетки сигнали, но от Александър няма и следа,

...
Получени са десетки сигнали, но от Александър няма и следа,
Коментари Харесай

Полицията в Перник с информация за мистерията със Сашко

Получени са десетки сигнали, само че от Александър няма и диря, споделят от полицията в Перник: 

Органите на реда изрично отхвърлиха информацията бащата на детето да е подлаган на детектор на лъжата. 

Получени са 39 сигнала досега, само че няма и диря от дребния Александър, който изчезна в региона на Перник. Търсенето продължава, разпитани са очевидци, на този стадий няма данни детето да е жертва на закононарушение. Версиите за случая са повече от една. Това оповестиха на ексклузивен брифинг от полицията и прокуратурата, съобщи.

В огромната интервенция вземат участие и жандармери, дронове с термокамери, отряди на Планинската избавителна работа, представители на столичното аварийно-спасително звено, както и доста доброволци. В работата е включен и хеликоптер.

" Където има построено видеонаблюдение в града на общинско равнище, имаме достъп до него и се гледа непрекъснато. Постоянно се работи, ревизират се сигнали. Самият случай е подобен обаче, че няма образец, по който да се работи ", сподели старши комисар Павел Млеканов от ОДМВР-Перник и прикани хората, които имат някаква информация или желаят да алармират по случая да се обаждат първо на 112. 

" Периметърът на търсене единствено в гористата околност е в радиус към 15-16 км, другояче се претърсва цялата област. А е разгласен за търсене на територията на цяла България ", добави Млеканов. 

Той съобщи, че по данни на бащата, майката ще пътува към България, защото тя не е тук.

" Към момента са разпитани очевидци от близкия кръг на детето, които са го обгрижвали и са имали непосреден контакт с него. До момента не са събрани доказателства, които да сочат, че детето е жертва на закононарушение ", добави представителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова. 

„ Многократно се е случвало за къси интервали детето да бъде изпускано от взор поради болестта му, което е обвързвано с хиперактивност ”, уточни още тя.

Органите на реда изрично отхвърлиха информацията бащата на детето да е подлаган на детектор на лъжата. Той обаче е разпитан към този момент два пъти.

„ Показанията му в качеството на очевидец не са спорни ”, акцентира Стоилова.

Няма данни детето да се е возило в градския превоз. Проверяват се всички камери - общински и на частни домове. 

Междувременно непосредствен на фамилията му разгласи, че момчето от клипа,

който беше публикуван в обществените мрежи, не е Александър, съобщи NOVA.   

" Категорично това не е Александър. Продължава търсенето. Бащата през вчерашния ден беше разгласил, че детенцето е забелязано. Предвид създалата се обстановка, той не може да разсъждава трезво и детенцето все още на никое място не е забелязано. Нито на записи, нито по камери - няма и диря от Сашко ", изясни близкият до фамилията на детето Марио Антонов.

12-годишният Александър изчезна в петък следобяд по време на разходка с татко си в подножието на локалната планина Голо бърдо.  Издирването стартира незабавно, откакто към 17:05 часа същия ден бащата на детето подаде сигнал за изгубването му на телефон 112, само че до момента без резултат, напомнят от Българска телеграфна агенция.

Момчето е високо към 150 см, облечено е със сив суитчър и сини дънки. Държи в себе си розова плюшена играчка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР