Получавайки втория управленски мандат, президентът Румен Радев увери, че ще

...
Получавайки втория управленски мандат, президентът Румен Радев увери, че ще
Коментари Харесай

Президентът увери, че ще издаде максимално бързо указ за правителството

Получавайки втория управнически мандат, президентът Румен Радев увери, че ще издаде допустимо най-скоро указа, с който ще предложи на Народното събрание да гласоподава държавното управление, препоръчано от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Както и при връчването на мандата, Радев демонстративно избегна да се ръкува с претендента за министър председател Николай Денков.

При предаването на досието номинираният за министър-председател изрази вяра указът да бъде публикуван без закъснение, а по-късно има безпрепятствено предаване на властта от служебния на постоянния кабинет, като акцентира, че страната има потребност да знае, че президент и държавно управление работят дружно, с цел да се развива страната в интерес на хората.

Румен Радев, който преди седмица прикани този мандат да не бъде осъществен, отговори, че България има потребност от институции, които да работят за подсилване на сигурността, за правдивост и против корупцията, за суверенитета на страната и евроинтеграцията.

Срещата сред президента и мандатоносителя завърши за няколко минути.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР