Получаването на оргазъм – било то самостоятелно или с любимия

...
Получаването на оргазъм – било то самостоятелно или с любимия
Коментари Харесай

Редовното получаване на оргазъм има поне 4 страхотни ползи

Получаването на оргазъм – било то независимо или с обичания човек, несъмнено е измежду най-големите удоволствия, на които обичаме да се любуваме като пълнолетни полови същества. Според експертите обаче, постоянното приемане на сладкото наслаждение има доста повече изгоди за тялото и мозъка, в сравнение с подозирахме до момента, написа Ladyzone.bg.
1. Оргазмът усъвършенства настроението
Ако в последно време се чувствате отегчени, потиснати или уплашени, оргазмът може да се окаже решение на казуса. Когато получаваме оргазъм в мозъка ни се освобождава допамин (хормон на щастието), епинефрин, който ви оказва помощ да се отпуснете, както и окситоцин, който подтиква интимността и свързването с другия - а за какво не и със себе си! По този метод постоянното приемане на оргазъм може освен да ви достави моментна приятност, само че и трайно да увеличи настроението ви, в резултат на което да се чувствате по-спокойни и щастливи.

2. Оргазмът усъвършенства качеството на съня
Според National Sleep Foundation, правенето на секс улеснява заспиването и спомага за по-добро качество на съня. Както към този момент споменахме, по време на оргазъм се освобождават редица хормони, които понижават напрежението и оказват помощ на тялото ни да се отпусне. Освен това, сексът по натурален метод покачва равнищата на естроген, което удължава РЕМ етапа на съня или тъй наречените фаза на бездънен сън, при който нервната ни система се възвръща оптимално.
3. Оргазмът е натурално болкоуспокояващо
Редовното приемане на оргазъм има невероятната дарба да понижава болката от друго естество. Без значение дали страдате от тензионно главоболие, мускулни конвулсии или менструални крампи, един оргазъм ще свърши по-добра работа от хапче парацетамол. На какво се дължи този резултат? Ендорфините, които се освобождават при всеки оргазъм освен покачват настроението, само че също по този начин облекчават болката.
4. Оргазъм за здраве и дългоденствие
Проучванията демонстрират, че постоянното приемане на оргазъм усъвършенства общото ни здравословно положение и води до дългоденствие. Когато човек доближава оргазъм, всички мускули в тялото се напрягат. Сърдечната периодичност се усилва, а дишането се форсира, с цел да се обезпечи съответен приток на кръв към всички елементи на тялото. По този метод тялото се съживява, изпълва се с чувство за виталност, младост и здраве.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР