Получаването на коледен подарък, който откровено намразвате от пръв поглед,

...
Получаването на коледен подарък, който откровено намразвате от пръв поглед,
Коментари Харесай

Имате ужасен коледен подарък? Какво да направите, без да нараните нечии чувства

Получаването на коледен подарък, който искрено намразвате от пръв взор, не би трябвало да бъде задължение. Добре е да попитате учтиво дали има алтернатива за подмяна, сподели специалист по етикет пред CNBC. Той предлага като опция да дарите нежелания подарък за щедрост или да го дадете на някой различен. Но освен. 

Стомахът ви се сви, откакто видяхте коледния подарък, който сте получили от обичан член на фамилията или другар? Ето какво можете да извършите, с цел да не нараните възприятията му. 

Първо, бъди почтен.

Ако някой ви е подарил кухненски апарат, който знаете, че в никакъв случай няма да употребявате или дреха, която просто не ви пасва, учтиво е да попитате дали има опция за подмяна и това се смята за рационално. 

" Ако, да речем, ризата не ви става, може да кажете: " О, прелестна е! Но би трябвало да те попитам – ще имаш ли нещо срещу, в случай че я сменя за верния размер? ", сподели пред CNBC Даян Готсман, основател на Protocol School of Texas, компания, която предлага услуги в образованието по професионален етикет.

Ако този огромен номер панталон, който сте получили, не е пристигнал с противоположна квитанция или просто с касова записка, има няколко неща, които можете да извършите, с цел да сте сигурни, че няма да заема нежелано място във вашето домакинство.

Ако пиете кафе и сте получили комплект за чай, Готман споделя, че да го дарите за щедрост, може да бъде вярното нещо. 

Друг вид е да подарите още веднъж подаръка. Ако извършите това, тя е на мнение, че е нужно да бъдете откровени за това по какъв начин сте получили подаръка и да деянията внимание към лицето, което получава подаръка. 

" Ако го подарите още веднъж, би трябвало да бъдете почтени и да кажете: " Слушай, получих чайник и знам, че обичаш чай. Бих желал да го имаш, в случай че смяташ, че можеш да го използваш ", съветва Готсман пред CNBC.

Ако решите да " предадете нататък " подаръка, екпертът предлага да го предадете на някой отвън другарската група на " истинския " донор. По този метод възприятията няма да бъдат засегнати, в случай че този, който ви го е подарил, разбере.

" Винаги споделям, подаръкът да замине в различен град ", съветва Готсман.

И в случай че човек, който не познавате доста добре, ви е дал подаръка, просто " благодаря " би трябвало да е задоволително, сподели експертът по етикет. 

В последна сметка не подаръкът е значим, а желанието зад него.

" Благодарите им за напъните. Не им благодарите за подаръка ", сподели Готсман.

" Самият подарък е второстепенно нещо. От значение са мисълта, усилието и любовта ", безапелационна е тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР