Получаването на достатъчно дълъг и пълноценен сън през бременността е

...
Получаването на достатъчно дълъг и пълноценен сън през бременността е
Коментари Харесай

Нужна ли е на бременните нова възглавница за по-добър сън?


Получаването на задоволително дълъг и пълностоен сън през бременността е мъчно заради няколко аргументи. С растежа на бебето нараства и коремът

на бъдещата майка, с което нараства и компликацията от намиране на най-комфортната поза за сън . Това е причина бременните постоянно да търсят специфични възглавници, които да подобрят съня им. Изборът е огромен, а каква тъкмо да бъде възглавницата, осигуряваща най-благоприятен комфорт, зависи главно от позата, в която избира да спи дамата.

За спящите по стомах компликациите със спането може да стартират още през първия триместър на бременността с повишението чувствителността на гърдите и дискомфортът от притискането на корема, водещ до обостряне на гаденето и стомашното неразположение. За спящите по тил по-сериозните компликации със спането се появяват през втория триместър, когато тежестта на корема към този момент затруднява естественото кръвообращение, а и провокира чисто физически дискомфорт. През третия триместър даже спящите на лявата си страна , което се смята за оптимална поза за този интервал, се сблъскват със съществени нарушавания на съня, подбудени от тежестта на корема и болките в отпускащите се и подготвящи се за раждането стави на таза и гърба.

Удобната възглавница може да облекчи физическия дискомфорт и в трите случая и да способства най-малко малко за възстановяване на съня на бременните. Единственото стеснение в тази ситуация е вярното насочване в огромния избор, съгласно самостоятелните потребности на всяка жена.

Експертите предлагат спящите по тил дами да употребяват по-висока възглавница за равнене височината на главата и корема и снемане на натиска върху врата и раменете. Счита се, че в такова състояние ще се обезпечи по-лесно заспиване и по-голям комфорт по време на сън. На спящите по стомах се предлага слагането на спомагателна възглавница под корема, с цел да се облекчи тежестта му. Спящите встрани може да разчитат на облекчението, което обезпечава слагането на спомагателна възглавница сред коленете нощем или под врата за по-успешно балансиране на тялото.

Свързани публикации.. Как позата на съня въздейства на качеството му? 0 Колко значима е възглавницата за съня? 0 Безсънието носи характерни последствия за дамите 0

Предлагат се и специфични възглавници за бременни , чийто дизайн разрешава те да се употребяват с доста съответно предопределение и в тъкмо избрана зона на тялото съгласно потребностите на всяка бременна. На база на усложненията, които изпитва, и съгласно позата, в която избира да спи, всяка жена може да подбере подобаващата от тях, в случай че дадените нагоре рекомендации се окажат неефективни. Според специалистите подбирането на вярната възглавница в действителност може да окаже удобен резултат за възстановяване на съня на бременните и ролята й не трябва да се подценява.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР