Получаването на адекватен сън всяка вечер е от съществено значение

...
Получаването на адекватен сън всяка вечер е от съществено значение
Коментари Харесай

Ето защо следобедната дрямка е полезна

Получаването на съответен сън всяка вечер е от значително значение за на всеки човек. Сънят е естествено циклично положение на отмора за мозъка и тялото, написа actualno.com. Липсата на сън ви излага на заплаха от развиването на някои здравословни заболявнаия на сърцето, високо кръвно, диабет, затлъстяване, наддаване на тегло и така нататък

Сънят има голяма роля за здравословното ни положение, само че важи ли това и за следобедната сънливост? Някои настояват, че дрямката денем е потребна за тялото, до момента в който други споделят, че не е. За да ви помогнем да изчистите всичките си подозрения, ще споделим с вас изгодите, както и минусите на дремването по обяд.

Ползите от следобедния сън
Проучванията демонстрират, че къса сънливост за към половин час може да помогне за повишение на паметта и възстановяване на настроението. Спaнето на обяд също може да внесе утешение на нервната система, като ви помогне да се отпуснете и да останете спокойни. Смята се, че една следобедна сънливост може да помогне за справяне с проблемите с гнева. Изследванията също по този начин демонстрират, че късият сън денем в действителност може да усъвършенства концентрацията, като ви оказва помощ да станете по-бдителни. Изследователите са разкрили, че къса сънливост в средата на деня е натурален метод за намаление на кръвното налягане. Вече знаете, че неналичието на задоволително сън може да докара до нараснал кортизол, хормона на напрежението, което води до свиване и даже стесняване на артериите. Сънят също може да помогне за ускорение на процеса на изцеление при хора, които са претърпели интервенция напоследък.
Недостатъци на дрямката

Може да се означи, че следобедните дремки не са за всеки, изключително в случай че се борите с бодърствуване - нарушаване на съня, което може да повлияе на ежедневните действия на човек. Опитайте да не спите денем, защото това може да попречи на нощния ви сън. Предполага се, че хората, които страдат от меланхолия, затлъстяване или се пробват да отслабнат, също би трябвало да заобикалят дневния сън, защото това може да задълбочи тези проблеми. Освен това спането денем може да ви направи изтощени и дезориентирани след пробуждане. Изводът е, защото дрямката има както преимущества, по този начин и дефекти, най-добре е да разберете плюсовете и минусите на следобедната сънливост и да я планирате.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР