Получаваме обезщетение при доказан картел. Промените са част от Закона

...
Получаваме обезщетение при доказан картел. Промените са част от Закона
Коментари Харесай

Получаваме защита при доказан картел

Получаваме обезщетение при потвърден картел. Промените са част от Закона за защита на конкуренцията, който беше признат на първо четене. Възможно ли е страната да ни връща парите от скъпото гориво, високите сметки за ток или неточни мобилни оператори., съобщи Нова телевизия.

Галин е професионален водач. Прекарва огромна част от времето си зад кормилото, а равносметката - отделя от персоналния си бюджет по 400 лв. на месец единствено за гориво.

" Пътувам доста и виждам, че цената варира в много огромни стойности”, споделя Галин Белчов.

Тръгваме на обиколка из огромните вериги, с цел да съпоставим цените. Към днешна дата литър от най-масовото гориво се продава на междинна стойност сред 1,89 лева и 2,17 лева за литър.

Шестте огромни вериги, обаче, стопяват разликата от 28 стотинки до едвам 6 стотинки за литър. Това е и повода страната да заприказва за обезщетение на потребителите.

" Ощетените лица биха могли да предявят искания и да показват доказателствата си. Ощетеното лице, би трябвало да има лични доказателства, че е претърпяло вреди”, разяснява Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Тоест, потребителите, би трябвало да потвърдят, че има разлика сред платеното от тях и възможната действителна цена. За доказателство се приема всичко - от касови бележки до интернационалните отчети, да вземем за пример.

Най-важното изискване, обаче, е да бъде потвърден картел. Въпреки многочислените следствия, досега страната нито един път не е съумяла да удостовери манипулиране на цените.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР