„Получавам пенсия и всеки месец по 200 евро помощи като

...
„Получавам пенсия и всеки месец по 200 евро помощи като
Коментари Харесай

Гръцки фирми бягат от България?

„ Получавам пенсия и всеки месец по 200 евро помощи като обществено слаба и 70 евро за наем. Мога да си заплащам квартира, да адресирам на децата в България и да затрупвам потребностите си без терзание “, споделя 60-годишната Иванка Драгомирова от град Русе, която от 17 години живее в гръцката столица. Независимо, че гръцките медии тръбят за банкрут на обществената страна, чужденците не престават да се усещат удобно там, за разлика от гръцкия бизнес, който демонстративно неудовлетворен напуща през последното десетилетие границите на страната, написа „ Труд “.

И в случай че посредством спогодбата Моллов-Кафандарис България се елементарни с Беломорието и последва политическа замяна на население от двете страни, когато хиляди българи бяха преселени от гръцка Македония в България, през последните години е налице друга икономическа замяна. Плебеи против патриции. Българската икономическа имиграция, търсеща кей за оцеляване в южната съседка, против гръцкия бизнес, който се изнася, с цел да оцелява в България. Парадоксален, само че действителен факт! И в случай че еврокризата, настъпила през късната 2009 година и в годините след нея, разкри съществуването на огромна бездна сред северна и южна Европа, сред България и Гърция лъсна разликата в стандартите и манталитета като представителки на Изтока и Запада.

Резултатът от това е хронична некадърност да се управлява в двете посоки заетостта и финансовите потоци като източник на икономическо и политическо застъпничество. Като причина за всеобщата имиграция на гръцкия бизнес през последните години се показва политиката на икономии, посредством която лявото държавно управление на Ципрас безусловно задуши с непостижими налози гръцката бизнес среда, само че за сметка на това завоюва общественото доверие на междинната класа и имиграцията. Неговото държавно управление понижи безработицата с 8%, увеличи минималната работна заплата и като заключителен избавителен ход, с цел да се задържи на власт понижи налозите през май т.г., само че по-голямата част от гласоподавателите му останаха равнодушни към тези ограничения, сочейки го като главен провинен за гръцката бизнес имиграция и приключване на новите генерации в чужбина. В интервала от 2012 година до декември 2017 година 5200 гръцки компании са дебаркирали в Кипър, а към 15 хиляди гръцки компании са се открили в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР